Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

 • Tämä aihe sisältää 638 vastausta, 61 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarPavekka toimesta.
Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 638)
 • Stihl ms201

  Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

 • Jätkä

  Suuttui yksi nuori, mutta ihan ahkera ja tuottavakin metsuri, kun analysoin hänen sahaustekniikkaansa ja siinä oli juuri tuo sahan kääntäminen jo silloin, kun oksa on vielä kesken. Hän väitti, että en osaa tarpeeksi hyvin nopeaa karsintaa. En antanut periksi ja niin siinä kävi, että siemen oli jäänyt itämään ja hän kertoi viikon kuluttua, että ”Olit oikeassa”.

  Siihen oli helppo sanoa, että: Tiesin sen kyllä, en olisi muuten maininnutkaan. Sen muuten näkee helposti, jos ymmärtää karsinnasta jotain, kun takaapäin katselee metsurin sahailua.

  ilmari metsänsyrjä

  Totean vain aiemmin käytyyn ”tiili”-keskusteluun sen,että paras Stihl-merkkinen sahani oli 020AVP..surkein 026 WWH. Raketeista parhaat legendaarinen 621,520SP ja railakkaasti kiertävä 435.Vastaavasti parhaat Husovarnat 444 ja 242XP..kyllä 346:llakin sahaili,ei siinä mittään. 🙂 Hatunnosto kaikille mehtätyömiehille,Jaakko Pessinen mukaan lukien.

  Marjametsä

  Tuli sitten ostettua stihl 201 pahimpaan sahakuumeeseen. Tarkoitus käyttää sitä  lähinnä nuoren metsän harvennukseen. Muutamien tankillisten jälkeen voi todeta että erinomainen pikkusaha. Kevyt käsitellä, ja sitä myöten teko sujuu nopeasti, ja jaksaa sahata. Ottaa kierrosta ja voima riittää. Pykälää isompiin sahoihin verrattuna suurin ero lähinnä karsimisessa, tällä täytyy leikata yksitellen isompia oksia, juoksutus runkoa pitkin ei onnistu niin hyvin, lähinnä totutteluasia.

  Tankki kestää n. 30-40min, mikä ei ainakaan itseäni haittaa kesäkuumalla, tuleepahan ukkokin nesteytettyä.

  Aikaisemmassa käytössä huskun 543. Varmatoiminen saha, siitä ei ole muuta moitittavaa kuin tärinä mikä pilaakin koko sahan. Sekin on tietysti yksilöllistä, miten arka kukin on tärinälle.

   

  jees h-valta

  Marjametsältä hyvä valinta. Sahaa todella moninaisiksi vuosiksi ja huolettomasti. Kunhan ei rasvaa sitä pilalle eli aja liian isolla seosprosentilla. Se 2%:ia todella sopii sille. Muutahan se ei tarviikkaan kuin seosbensaa tankkiin ja teräketjuöljyä. Seuraavan kymmenen vuotta ainakin.

  Jätkä

  Pikku-Tilhi on – selvittyään lapsentaudeistaan, päässyt ihan hyvään iskuun. Aikoinaan, kun ensimmmäiset 020 mallin tilhit tulivat, se vakuutti minut, sen jälkeen mallinumero 200, hieman parannettu saha, sitten 200 mallin Susi, eli kiihdytyspumpusta kärsivä saraj, sen jälkeen lapsentautinen 201, joka nyt on ihan paras keveistä pikkusahoista.

  Ei ole ammattikäyttäjälle muita vaihtoehtoja tuossa koko / teholuokassa. Hinnasta viis!

  Suosittelen kuitenkin pitämään ilmanputsarin mahdollisimman puhtaana ja valmisbensaa!

  jees h-valta

  Suositella voi mitä vaan mutta ei sillä mitään merkitystä ole. Minulla ilmanputsari ei pois paikaltaan ole ollut kertaakaan ja sahalla on sentään paljon käyttöä. Väliajat se lojuu avolavan pressun alla eli seilaa silloin tällöin nurkasta nurkkan missä milloinkin. Tämä nykyinenkin sentään jo 6-7 vuotta palvellut häiriöttä. Kerran hörpännyt melkein uutena kuraojasta vettäkin käydessään. 95 okt. bensaa ja Polaria-halppisöljyä ja 2%:in seos. Sillä mennään ja päivittäin lähes käytetään.

  Jätkä

  Jeessin Tilhi onkin varsinainen tappovehje. Tuskin ottaa kahdeksaatuhatta kierrosta minuutissa ja pakokaasut ovat lähes yhtä myrkyllisiä kuin käyttäjänsä kaasupäästöt.

  En usko, että kukaan normaali ihminen viitsisi Jeessin sahalla sahata yhtä leikkoa enempää.

  jees h-valta

  Saa tulla kokeilemaan koska vain. Mitään eroa sahan kierrosten otossa tai muussakaan toiminnassa ei ole ilmennyt. Eilen illalla viimeksi kuivaa koivua maastosta auton kyytiin. Moton lähes puoliksi vetämää oksahaaraa ja kuivaa ja kovaa. Kotona kirveellä kerran halki ja pannun pesään. Aika mukavasti se käyttövesi näillä kuukausilla tulee. Vielä monta kuukautta tästä eteenpäinkin.

  Mettämakuri

  Oliko jätkä sitä mieltä että ms 200 kiihdytys pumppu versio on huonompi kuin ilman kiihdytys pumppua oleva?

  Jätkä

  Ei se saha muuten ole huonompi, mutta ei merkittävästi parempi silloinkaan, kun kiihdytyspumppu toimii suunnitellulla tavalla. Varsin monet ovat vaihtaneet sahaansa vanhemman mallin kasuttimen – joko aidon, taikka harakiri version, jossa ei ole lainkaan kiihdytyspumppua.

  Minun molempiin Pikku-Tilheihin vaihdettiin takuuseen uudet – kiihdytyspumpulliset kaasuttimet takuutyönä.

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 638)