Keskustelut Metsänomistus Susi metsänomistajan apulainen

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 104)
  • Susi metsänomistajan apulainen

    Vuosi pari sitten asettui susilauma alueellemme, ainakin 8 sutta siinä on. Varmuudella ainakin kymmenkunta hirveä lahtasivat tuohon aika pieneen alueeseen nyt talven aikana+ ne mitä kukaan ei löytänyt. Yhtään metsästäjien koira eivät tappaneet vaikka hirviä pyysivät normaaliin tapaan. Ei voi enää paljon parempaa ystävää luonto tarjota metsänomistajalle kuin susi säätelemään hirvikantaa.

  • wanhajätkä

    Kymmeniä…ei merkitystä. Hirvitutkijalta kuultu….hemmetin ristiriitasta. Sorkkaeläimet pitäs miltei tyystin hävittää. Toisaalta toivotaan petoja hoitamaan homma! Valitkaa nyt linjanne kumpi on kampi?

    Petokannan hoidossa nuilla kopeilla ei ole mitään merkitysta kannan kannalta. Petojen polut menee kopilta kopille ja niiden varresta niitä pyydetään varsin tehokkaasti. On siinä rajamiehillä tutkimista onko käytetty haaskaa hyväksi!

    Kumpaa se Anneli nyt haluaa. Pedot vai sorkkaeläimet hävitetään. Vihreää on ajattelu.

    Ainoa haitta jota olen miettinyt on että pedot tottuvat ihmisen hajuun ja toteavat vaarattomaksi.

    Kateus tässäkin asiassa kukkii. Joku perhe saa lisätuloa, ei kyllä rikastu tästä turismista. No joo. Vihreä ajattelumalli on ettei luontoa saa eikä ole sopivaa käyttää elinkeinotoimintaan. Vihreiden pääpukaritkarit puhuvat luontomatkailusta vaihtoehtona metsätaloudelle.

    Kiinalaistenkin pitäs tulla junalla läpi Siperian. Viikkojen reissu eikä tuo idän pikajuna ole mikään risteilijä. Niistä kopeista on kokemusta. Selvinpäin ei kestä Erkkikään ku jonku päivän. Paljonkohan siitä reissusta euroja Suomelle jäis?

    Kaippa Anneli perustelee kantansa joka on todella ristiriitainen ja vailla minkäänlaista pohjaa…varsinkaan logiikkaa.

    Olet  rehellisen kriittinen omaan vihreyteesi. Hyvä niin. Mutta varmaankin voit meille sisäpiiriläisenä kertoa mikä se punavihreiden linja aikusten oikeesti on?

    harrastelija harrastelija

    Aika vaatimatonta turismia on petoturismi. Olen muutaman kerran  mielenkiinnosta käynyt rajan pinnassa hirvimetsällä, hirvikoirien hirvenhaukkukisoissa ja pari kertaa myös turistina vieraiden kanssa kuvauskopissakin. Koiran kanssa seikkailu susireviireillä on ns. ”venäläistä rulettia”! Viimeksi koirani oli niin viisas (=pelkäsi), että lopetti pitkän karkon jälkeen ja tuli luiokse! Seuraavana päivänä kuulin, että alueelta susi oli napannut suomen pystykorvan!:(

    Tätä susikeskustelua; ”että sudet pitää hirvet kusrissa” en vieläkään ymmärrä? Ehkä se onnistuu aidatulla luonnonsuojelualuella? Muutoin vapaana susikanta tyhjentää tehokkaasti maaseutua, koska eläinten pito käy mahdottomaksi.

    Ent. kulttuuriministeri Tanja Karpela (ent. Saarela, os. Vienonen) kirjoitti ministeriaikanaan kovasti suden puolesta ja otti kovasti kantaa susien suojeluun! Laitoin hänen s.postiinsa viestin, että onko hän oikeasti sitä mieltään? Vastausta ei kuulunut suoraan, mutta kyllä hän viestini oli lukenut, koska Jouluna tuli joulukortti, nimipäivänä maaliskuussa tuli nimipäiväkortti ja Pääsiäisenä vielä pääsiäiskortti! 🙂

    jees h-valta

    Onpas suorittavalla taas höpinät. Että sudet ihan tyhjentää maaseudun? Jos hän ihmisasumuksia tarkoittaa niin kertoisiko mikä niitä nyt on tyhjentänyt, ennen susia? Ei kait liene mahdotonta että maaseutu tyhjenee kun siellä ei elämiseen enää ole mahdollisuutta. Kun vanha viljelijä lopettaa elinkelvottoman tilan viljelyn on selvää että tyhjilleen tai kesäkäyttöön se jää. Osansa on silläkin että aktiiviaikana ei pidetty huolta asumuksen ajantasalla pitämisestä kun kaikki mielenkiinto ja varat menivät huonon kannattavuuden viljelyyn. Nyt noita ”museotaloja” viiskyt-kuuskyt-luvun kuosissaan näkee riittämiin sinne unohtuneena. Enkä ihmettele. Yhtään suttakaan en ole nähnyt niihin nurkkiin asettumassa. Juuri viikonloppuna taas tiekokouksessa ilmeni yhden tilan loppuminen tai ainakin tosiaan satunnaiskäyntilinjalle siirtyminen. Selkeää jatkoa ei ollut tiedossa. Tämä Pohjois-Satakunnassa. Eikä susia näkynyt mailla halmeillakaan. Senverran kiertelin ennen kokousta omat haavikot.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Vihreissä on monenlaista ajattelua ja se sallitaan, siksi on vaikea tarkalleen tietää se linja. Minun linjani on että kaikenlainen ’sorkkaeläinlaidunnus’ pitää saada kuriin, mutta harvinaisia lajeja pitää suojella kuten metsäpeuraa. EU velvoittaa meidät myös suden suojeluun.

    suorittava porras suorittava porras

    Onkohan siellä EU:n päässä paras tietämys susiasioissa. Metsäasiat ainakin ymmärretään sillä suunnalla jokseenkin eri tavalla ,kun paikanpäällä Suomessa. Suden kohdalla olisikin painotettava enemmän paikallista mielipidettä . Siellä tiedetään tilanne varmasti paremmin ,kun Brysselissä.

    Jos susi on uhka kotieläintaloudelle ,ristiriitoja syntyy varmasti. Metsässäkin se pitää hirvet liikkeellä ja lisää niiden ravinnonkulutusta ja alttiutta joutua törmäyskurssille liikenteessä (tämä 24/365). Suomessa on metsästyskoiria ,jotka yksinään vastaavat yhden susilauman tehoa hirvenpyynnissä. Tämä toteutuu jo kolmessa kuukaudessa ,mutta susilauma tarvitsee samaan tulokseen pääsemiseksi kokonaisen vuoden ja lukuisia hukkareissuja.

    Susi ei näinollen ole edes huono renki,kun pyritään alentamaan hirvituhoja. Metsästyksen se kyllä pysäyttää jollakin paikkakunnalla totaalisesti syömällä metsästyskoiria. Monikaan ei hanki enää uutta suden suuhun joutuneen tilalle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Meillä on susia niin vähän ettei ne kai uhkaa metsäpeuraa, karhut sen sijaan voivat paikallisesti.

    6 m3 6 m3

    AJ:”Meillä on susia niin vähän ettei ne KAI uhkaa metsäpeuraa, karhut sen sijaan voivat PAIKALLISESTI.”

    Tuo KAI särähtää korvaan. Montako vuotta olet seurannut PAIKALLISESTI metsäpeuran elämää? Vai muodostatko mielipiteesi tutkimusassistettisi?(AC) ala-arvoisiin päätelmiin?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    No voi kai se susikin uhata paikallisesti? Lajit ovat kuitenkin eläneet rinta rinnan muutaman tuhat vuotta! Tarkoitin pienehköllä uhalla metsäpeuraa kokonaisuutena ottaen huomioon Suomenselän kanta ja rajantakainen kanta. Samoin susilaumojen sijoittuminen pitkin Suomea.

    Tarkempia uusimpia tietoja pitäisi kysellä Luken hirvitutkijoilta. Tärkeä olisi myös tieto mikä on kannan tila Venäjällä eli onko Suomen populaatio kuinka suuri ja eristynyt suhteessa kokonaisuuteen.

    Olisiko riistapäivien esitelmistä saatavissa lisätietoa?

     

    6 m3 6 m3

    No missä halavatussa sitten jos ei PAIKALLISESTI, vai tilaako etelänvetelien sudet syömisensä jostain pilvipalvelusta paikallisesta K-tai S-marketista metsään kannettuna? Pitäiskö Luken tutkia tuotakin mahdollisuutta? Tai riistakeskuksen?

    Siinä ei metsäpeuran vasasta jää tutkittavaa kuka sen on syönyt, karhu, susi tai ahma. Eivät tietääkseni ole kaikille peuranvasoille asennelleet kuolinpantoja, tutkijat. Itseasiassa tuo edellinen on varma tieto, ei mikään oletus.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Katso 6mottinen karttaa. Siihen jää vielä metsäpeurallekin elintilaa. Karhuja on kymmenkertainen määrä (2000) verrattuna suteen (200). Susi ottaa aikuisen, karhu ottaa vasan, ahma ainoastaan haaskan.

    https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomen-susista-70-prosenttia-elaa-jo-lantisessa-suomessa-luonnonsuojeluliitto-toivoo-rauhallista-rinnakkaiseloa/795813/

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 104)