Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalat

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 98)
 • Tuulivoimalat

  Tämä ansaitsee oman ketjunsa, ettei koronaketjuun tätä valjasteta. Itselläkin omakohtaista asiaa, pienestä maabläntistä saamme 2 h korvausta vuodessa, vaikka lähin mylly yli km.n päässä

 • Tomperi

  Kahden kolmensadan metrin korkeudessa on ainainen tuuli. Se se onkin ihme ellei niistä riesoja ongelmia tule. Ongelatonta oli koskien valjastus, ongelmatonta oli soitten ojitus, ongelmatonta oli torjunta-aineiden levitys jopa lentokoneilla tehty,  ongelmatonta oli kivennäismaitten auraus, tarpeeton oli Pispalan harjun uittotunneli Keiteleen kanava Maaningan kanava jne  …toistaako historia itseään

  Visakallo Visakallo

  Ei siellä ylhäälläkään aina tuule, joten tuulivoiman lisäksi tarvitaan aina vakaata sähköntuotantoa, kuten ydin- ja vesivoimaa.

  https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkomarkkinainformaatio/tuulivoiman-tuotanto/

  Per Ä Reikäs

  Kyllä joka iki ainoassa kylässä pitäisi olla oma tuulivoimalaitos energia varmuuden vuoksi, tiedä koska Venäjä katkaisee ydinvoimala sähkönsä tuonnin Suomeen.

  Visakallo Visakallo

  Hakkeen ja muun raakapuun tuontia Venäjä ainakin tässä vaiheessa rajoittaa, kun yllätäen lopetti sen tuonnin Suomeen Saimaan kanavan, yhden rautatien ja neljän autotien kautta. Suomen omilla viimeaikaisilla toimilla yhdistettynä Venäjän toimiin on talven alla lämpölaitoksille kovat seuraukset.

  Puuki

  Turpeennoston lopettaminen liian nopealla aikataululla oli iso virhe päättäjiltä.  Venäjä käyttää hyväkseen länsimaiden energian tarpeen lisääntymistä, kun ollaan niin hiilineutraalia että kaikki muut asiat tahtoo unohtua siinä kiireessä.     No Lipponen ainakin saanee provisionsa kaasuputken lobbaajana  täysimääräisinä sieltä.  Oma eläkkeensä on siis turvattu mutta se ei muita paljon lohduta. Varsinkin , kun oli itse päättämässä eläkkeiden leikkaamisesta aikoinaan.

  Tomperi

  hyvät oli korvaukset jänkäjoonaillekkin kun tekoaltaat rakennettiin Rovaniemen pohjoispuolelle, hyvvää siitä on siennyt silimättömästi että katteeks kääp…

  Kekomuurahainen

  Onko palstalaisilla tietoa kuinka suurelle alueelle vaikutusalue korvausta todellisuudessa maksetaan? Asiastahan on vain suosituksia. Minkälaiseen metrimäärään olette tyytyneet?

  Naapuripalstalle suunnitteilla voimaloita , joiden roottorin halkaisija 250 m. Tuulivoimalayhdistyksen suositus vaikutusalueen kooksi 5 * roottorin halkaisija, eli tässä tapauksessa vaikutusalueen koko olisi 1250 m.

  Voimalayhtiön näkemys asiasta on 3,5 * 250 m , eli 875 m. Kun voimalakoot suurenevat tulevaisuudessa, heidän mielestään vaikutusalue suhteellisesti pienenee.. Voimalan tuulenottoalue ja tuotto kyllä kasvaa huomattavasti. Ei käy omaan järkeen..

  Alueen omistus on pirstaloitunut ja tämä asia on oleellinen monelle maanomistajalle, vaikka voimala ei omalla maalla sijaitse.

   

  Panu Panu

  Jos vaikutusalue on yhtä kuin ”tuulenottoalue” niin se tarkoittaisi kai aluetta, jolle ei voi toista voimalaa pystyttää. Myllyt taitaa tuulivoimapuistossa kuitenkin olla lähempänä toisiaan kuin tuo 875m.

  Paljonko muuten on napakorkeus ja teho noin isossa myllyssä? 6MW myllyissä se on 180m ja propellin halkaisija 200m

  Kekomuurahainen

  Tuulenottoalue lienee vaikutusaluetta pienempi.  Melu-,välke- ja rakentamisrajoitukset ym. kuulunee vaikutusalueeseen. Myllyn tehoa en muista mutta napakorkeus 225 m ja suurin korkeus (pyyhkäisykorkeus 350 m).

  Planter Planter
Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 98)