Keskustelut Puukauppa Ukrainan kriisi vaikutus !

Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 6,872)
  • Ukrainan kriisi vaikutus !

    Merkitty: 

    Näkemyksiä , kuinka käsissä oleva kriisi vaikuttaa metsäteollisuuteen ja puuntuottajaan ? Kuinka käy kysynnän ja hintojen ?!

  • Rane

    ”Näin tehdään aina sodissa,”

    Trollitkin puhuu jo sodista eikä ”erityistyperaatioista”.

    Visakallo Visakallo

    On jotain myönteistäkin Ukrainan sodan takia tapahtunut. Ruoka-asiantuntijamme Teukka lopetti paltalle kirjoittelun. Tosin saimme vuorostaan  tiheäkasvatusasintuntija kaapon hänen tilalleen.

    Apli

    Jos jotain myönteistä pitää nähdä omasta mielestäni niin jopa nyt tajutaan vihdoinkin ruoan ja energian omavaraisuus sekä ruokahävikin lasku.. Muu onkin sitten negatiivista.

    Tolopainen

    Se on aivan sama onko 5milj asukkaan maa omavarainen tai ei jos kuuluu Euroopan unioniin. Eurooppa on kotimarkkinaa.

    Perassic Park Perassic Park

    Vanha totuus kuuluu:

    -Ainoa sotarikos josta joutuu tuomiolle on tappio.

    Voittajan sotarikollisista tulee kansallissankareita.

    Jotenkin homma muistuttaa Jugoslavian hajoamissotia. Slaavit eivät ainakaan sää hopealle näissä toimissa jos kohta muuallakin osataan.

    Kalle Kehveli

    Voittajat kirjoittavat historian. Suomenkin sotakorvaukset oli suuri vääryys, mutta minkäs pakon edessä teet?

    Tolopainen

    Onneksi Kekkosen junaileman idänkaupan avulla Suomi sai maksetut sotakorvaukset moninkertaisesti takaisin.

    Venäjän on vaikea päästä irti aloittamastaan sodasta, kun kaikki sotarikokset paljastuvat, esille on tullut vadta jäävuoren huippu. Venäjä tietenkin häviää tuon kahakan. Ei se auta, että varastossa on 10000 neuvostoaikaista panssarivaunua. Syrjäseuduilta kerätyt koulupudokkaat eivät osaa taistella. Jos Ukrainalla olisi länsimaiset aseet, he olisivat jo nuo vähäiset venäläiset taistelujoukkiot hävittäneet alueeltaan.

     

    Kalle Kehveli

    Jostain syystä unohdamme, että yhteiskunnan rakenteet, jotka asettavat meille kullekin elämämme mahdollisuuksien horisontin ovat ihmisten tekemiä. Markkinat, organisoitumismuodot, perherakenteet, kodit, työpaikat, terveydenhuoltomme ja niin edelleen ovat meidän tekemiämme. Muitakin rakenteita voisi olla ja ne voisivat olla aivan toisenlaisia. Itse asiassa yhteiskunnan mahdollisia muotoja on ääretön määrä.
    Väitän, että tämä aukko mielikuvituksessamme on myös nykyisen globaalin järjestyksen murtumisen perimmäinen syy. Länsimaat ovat jääneet luuppaamaan ajatustaan markkinoiden, demokratian ja hyvinvointivaltion ylivertaisuudesta. Uskoimme, että voimme noin vain levittää ne minne vaan, vaalit Kabuliin, markkinat Venäjälle, ihmisoikeudet Kiinaan. Ja, että globaalit tuotantoketjut antavat turvallisuustakuun pöyhkeälle uskollemme.”

    Tulevaisuuden tutkijan mietelmiä. Ongelmat tulevat hänen mielestä yksisilmäisestä ajattelumallista. Ainakin minä voin siihen yhtyä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Totta tuokin. Mutta ovatko ihmiset keskimäärin onnellisempia jos heillä on mm. perustarpeet tyydytetty, ihmisoikeudet, vapauksia, turvallisuus kohtuullisella tasolla, pääsy koulutukseen ja tietoon? Itse ainakin uskon näin. Länsimainen malli ei ole ainut tapa varmistaa nämä, eikä sitä pidä kolonialistisesti tuputtaa jos sitä ei haluta, kuten vaikkapa Afganistanissa ja Vietnamissa selkeästi kävi.

    Tolopainen

    Ihmisen käyttäytymistä hallitsee valitettavasti tunne, ei järki. Mieluummin uskotaan suuria lupauksia kuin realistisia pieniä tekoja. Olihan tälläkin palstalla vielä pari kuukautta sitten uhoilua ryssien armeijasta, miten se iskee sinne ja tänne. Nyt se on nähty, kehitysmaa Ukraina on pysäyttänyt Venäjän joukkot, eikä heidän sotansa ole edennyt kuin hautausmaille. Kalustoa ei ole eikä taistelujoukkoja. Normi maassa sota lopetettaisiin järjettömänä omien tappamisena. Venäjän harhainen johto vielä kuvittelee, että tulevat selviämääm tilanteesta. Venäjän johto ei voi välttyä sotarikostuomiolta, kyllä heidät vielä saadaan oikeuteen puolueettomalle alueelle.

Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 6,872)