Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 2,399)
  • Vaihtoehtoja avohakkuulle

    Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

  • Puuki

    Puusta voidaan saada joitakin kemikaaleja (esim Benecolin stanoleja), joiden kilohinta on hyvä. 

    Havupuissa on n. 300 eri kemikaalia.  Osa odottaa ”löytämistä” ja jalostusta käyttöön, osa on ollut käytössä jo pitkään , osa vasta vain vähän aikaa., osa on vasta tutkimuskäytössä . Mm. antibioottien valmistuaineita, lääkevoiteen raaka-ainetta,  liuottimia fossiilista alkuperää olevien tilalle, ”luomu”liima-aineita, lisäksi puuperäisiä aineita vaatekuitujen tekoon korvaamaan puuvillaa ja keinokuituja,  ym.   Taloudellisesti (luultavasti) kannattavia ja käyttökelpoisia jakeita on ainakin muutamia kymmeniä.

    Timppa

    Se, että saako mahdolliselle tehtaalle henkilökuntaa vai ei on eri kysymys kuin se, miten rahoittajat riskinsä arvioivat.

    Parasta olisi tosiaan, että valtio osallistuisi hankkeeseen osakkaana.  Helpompi uskoa joulupukkiin kuin valtion osakkaakuuteen nykyhallituksen aikana.

    Metsuri motokuski

    Uskon että työvoima ei ole kainuussa ongelma. Työvoimatoimisto järjestää kursseja ja aina paluumuuttajia ja syrjäseuduille haluavia paperierämiehiä löytyy tehtaalle.

    nuori isäntä

    AJ ”Minusta on alkanut tuntua, että tässä on strategiana toistaa kahta mantraa lehdistössä niin monta kertaa, että ne lopulta muuttuvat vaihtoehtoisista faktoista normaaleiksi faktoiksi. Tarkoitan väitteitä: 1. avohakkuu on metsän tuho, ja 2. jatkuva kasvatus tuottaa enemmän puuta kuin jaksollinen kasvatus.”

     

    Tästähän tässä on nimen omaan kysymys. Kun tarpeeksi monta kertaa toistetaan asia ostetaan totena.

    Osa markkinointi-ihmisistäkin puhuu seitsemän kohtaamisen säännöstä. Asiakas vaatii seitsemän ”kohtaamista” ennen asian ostamista. Samasta asiasta on kyse, asian myymisestä.

    Jovain

    Tähän ei voi olla puuttumatta, siitähän on kysymys, uskotaan siihen mitä on kirjoitettu.

    Mistä syystä sitten puunhinta on niin alhainen ja mistä syystä korjuun ja metsänhoidon kustannukset ovat korkeat. Ja mistä syystä metsiä hoidetaan teollisuuden ohjeen mukaisesti.

    Sieltä ne vastaukset löytyvät, kysymys on teollisuuden toimialasta. Teollisuus määrittelee puunhinnan ja määrittelee korjuun ja hoidon hinnan ja määrittelee vielä miten metsiä hoidetaan.

    Kilpailua ei ole. Teollisuuden toimialana metsänomistajat on suljettu kilpailun ulkopuolelle. Tilanne olisi aivan toinen, jos metsänomistajat voisivat kilpailla puuntoimittajina edes fihfti fihfi tilanteessa, eli voisivat tarjota puuta teollisuudelle tien varteen tai suoraan tehtaalle.

    Aito kilpailutilanne sen sitten ratkaisee, mikä on hintataso ja määrittelee myös metsänhoidon tason. Metsänomistajat ovat olleet harkitsemattomia, kun ovat luovuttaneet edun teollisuudelle. Sitä täällä puolustetaan ja väitetään, että näin on hyvä.

    Asioilla on kääntöpuolensa. Teollisuuden toimialana toiminta on niin tuottamatonta, että tarvitaan tuottamattoman työn tukemiseen avustusta Kemeraa. Joka tarkoittaa polittisena ulottuvuutena sitä, että tuottaa edunsaajalle ja yhteiskunnalle (puujalka), mutta ei tuota metsänomistajalle.

     

    mehtäukko

    On Tapion hyvän metsänhoidon suositukset, metsälait, fsc psfc… Korjuufirmoilla on ISO- laatusertifikaatteja ym ym.

    On pötyä höpistä, että metsissä toimitaan jonkin mielivallan höyryissä! Kilpailulait, kysyntä ja tarjonta sanelee kauppakäytännöt.

    Jovain

    Kysymys on aivan muusta kuin kahden kohdan ohjelmasta. Monopoliasemassa teollisuus hallitsee metsätaloutta ja nimen omaan kilpailun puutteessa. Määrittelee puunhinnan, määrittelee logistiikan hinnan ja tavan miten metsiä hoidetaan. Metsänomistajat eivät ole haastamassa, markkinaosuus ei siihen riitä.

    Metsuri motokuski

    Jovain taisi käydä kopioimassa tekstinsä jostain vanhasta keskustelusta joka oli jo kirjoitettu puhki.

    Jos tästä saisi taas saman jankutuksen aikaiseksi.

    Jovain

    Eiköhän ollut AJ:n kahden kohdan ohjelmasta tuossa edellä.

    Timppa

    Nyt tuli Hesarin mielipidepalstalle väriä lisää.  Professori Tuompo ja pari muuta oikaisivat Lähdettä.  Toinen kirjoitus monimuotoisuudesta on myös asiaa.

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 2,399)