Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,641 - 3,650 (kaikkiaan 3,681)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • jees h-valta

  Luuletko Kalle että minä leikikseni metsätaloutta harjoitan? Siihen ei kuulu myrkyt eikä lannoitteet ja väitän pääseväni aivan asiallisille tienauksille metsissäni. Ei tarvitse maksaa siitä että raiskaa luontoa asioilla joista ei tiedä.

  Gla Gla

  Harrastuksen ja leikkimisen ero on lopulta aika vähäinen. Toiset kuormittaa hankkimalla harrastuspohjalta ylimitoitetun kaluston, toiset jollain muulla tavalla. Kuka sitten on toista parempi.

   

   

  Scientist Scientist

  Typpeä tulee metsääni myös sen läpi kulkevasta valtatiestä dieselpakokaasujen kautta. Myös leppää olen jättänyt typpilannoitusmielessä.

  nuori isäntä

  ”Myös Touko Aallon mukaan vihreiden pitäisi ilmastoasioissa tunnustaa, että Suomen päästöillä ei ole maailman mittakaavassa kovin paljon merkitystä, mutta Suomessa kehitetyillä ratkaisuilla voisi olla iso merkitys maailman ilmasto-ongelmien. Emme voi vain juosta kädet ylhäällä ympyrää ja huutaa ilmastolakko, vaan meidän pitää keskittyä järkeviin asioihin, jotka vievät eteenpäin, Aalto sanoo.”

  ”Niinistön mukaan vihreiden kannattaisi liittoutua keskustan kanssa ratkaisemaan teollisuuden ja maa- ja metsätalouden ilmastohaasteita, sen sijaan, että niistä riidellään hallituksen kokouksissa.”

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2f1a84dd-5a04-49d1-8756-97541e5e6786

  Hätä muuttaa ääntä kellossa. Eri asia on muuttuuko mikään.

  Teufelin Zumi
  Gla Gla

  Ajatus liittoutumisesta on kiinnostava. En vaan tiedä, miten luottamus siihen rakennetaan, mutta potentiaalia kyllä olisi. MTK:n toteamus metsistä ongelmien ratkaisijana ongelmien aiheuttamisen sijaan on ehdottomasti oikea. Liittoutuminen edellyttäisikin keskustalta vastaantuloa metsäpolitiikassa ja vihreiden suuntaan ei ole syytä askeltakaan mennä. Eli vihreät voi kyllä lähestyä keskustaa, jos haluavat lopettaa kädet ylhäällä ympyrässä juoksemisen ja ilmastolakon huutamisen. Hirvieläinpolitiikassa olisi mahdollisuus, jossa kenenkään ei tarvitsisi luopua mistään. Ellei sitten kepulla tule siinä ylitsepääsemättömiä ongelmia.

  Tolopainen

  Persut ja vihreät osoittivat vaaleissa paikkansa yhden asian liikkeenä ja pienpuolueena kumpaakaan ei tarvita hallituksessa. Meillä ei ole varaa heidän politiikalleen. Tuollainen Trumpismi, jota persut matkivat on jo aikansa elänyttä, suorastaan oksettaa, ei sovi pienen valtion politiikaksi tyyli America first. Eihän sielläkään ole juuri muita kuin maahanmuuttajia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hirvieläinpolitiikka on todennäköisesti keskustalle vaikea rasti, kun äänestäjissä on paljon metsästyksen harrastajia. Sitä en ymmärrä miksi se on vaikea vihreille.

  Riku Lumiaron yleisökommentissa Riistapäivillä näkyi ehdotus että poronhoitoalueen eteläreunaa siirrettäisiin pohjoisemmaksi metsäpeuran suojelemiseksi. Se ei mielellään saisi sekoittua eli risteytyä poron kanssa. Lisäksi Skandinavian sisäsiittoiset sudet hyötyisivät, kun susi pääsisi Venäjältä Suomen halki Ruotsiin.

  Lisää poroista blogissa.

  http://luonnonmonimuotoisuus.blogspot.com/2011/06/nahdaan-poronhoitoalue-uusiksi-niin.html

  Rane

  Vihreiden kanssa liittoutumisessa on se ongelma että heillä ei ole mitään annettavaa.Vaatimuksia ehkä löytyy mutta nekin perustuvat vääriin käsityksiin kuten esim.jatkuva kasvatus ja hiilinielut,kaikki metsä pitäisi olla vanhaa ja lahoavaa sekä hiilenpolton puhtaus verrattuna puuhun ja turpeeseen.Maataloudessa luomua pitäisi olla mutta ei kotieläintaloutta.

  aegolius

  Hirvet ovat vihreille poliitikoille kuvia kirjoissa. Tämän hetken vihreä puolue on hyvin kapea yhden suunnan populistinen liike. Asiantuntemus, objektiivisuus ja kokonaisuudet eivät siihen kuulu. Tarkastellaan siis vain tiettyjä kolikoita ja niitäkin vain yhdeltä puolelta.

Esillä 10 vastausta, 3,641 - 3,650 (kaikkiaan 3,681)