Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Viewing 10 replies - 271 through 280 (of 748 total)
  • isaskar keturi

    Tällaisiahan syntyy, kun tunari koneyrittäjä tekee liian leveitä ajouria liian tiheään. Itsellä yksi tällainen yhden tunarin jäljiltä. Mielenkiinnolla odotan, miten se siitä kehittyy. Siis GPS:stä ja kartoista huolimatta osa ajourista 13-15 metrin välein ja ylileveitä. Ajourien välit sitten jäivätkin harventamatta, kun takana paistoi toinen ajoura Keskimääräinen ajouratiheys varmaan 15 m. Kyseessä MT-kuusikko. Vähän piti kuitenkin käydä pahimmat tiheiköt sitten itse korjaamassa. Tästä Group maksoi kyllä korvauksiakin, vaikka korvauksia pienentääkseen otti samaan tarkastusmittaukseen UPMn hyvin tekemän viereisen kuvion harvennuksen – heh heh. Ei osannut tarkastajakaan karttoja lukea.

    isaskar keturi

    Taisi joku muukin laittaa kännissä äpillä auton lämpiämään etänä ”
    Pysäköitynä ollut auto paloi Skinnarilassa”

    isaskar keturi

    Ei pohjapinta-alan ja runkoluvun mittaaminen kovin vaikeaa ole. Kysehän tuloksissa on siitä, että nämä lakirajat eivät täyty lähes 60% tutkituista kohteista. Yleensä ollaan jo aika pahasti pielessä, kun lakia rikotaan, olkoon syyt mitkä tahansa.

    Tässäkin mentänee normaali kaavalla: ensin kiistetään, sitten kyseenalaistetaan tulokset ja lopulta yritetään vierittää syy muualle (huono lähtötilanne, väärät ohjeet, ”pakko” jne.)

    isaskar keturi

    ”Kyllä aukkoon puustoa tulee kuitenkin. Mikään alue ei jää täysin  puuttomaksi, vaikka ei tehdä mitään.” Lapissa se vaan saattaa pahimmillaan viedä sen 30-40 vuotta, kun 30 vuotta hakkuusta aukko kasvoi vain siniheinää eräälläkin siemenpuukohteella Muoniossa. No olihan sielläkin vielä ne siemenpuut…

    isaskar keturi

    Toivotaan hyvää itikkakesää – kyllä sinne mahtuu retkeilemään ilman suurempaa haittaa.

    isaskar keturi

    Ei hieskoivussa ole mitään vikaa puuna. Hiukan hidaskasvuisempi siemensyntyisenä ja lyhytikäisempi kuin raudus. Raaka-aineena yhtä hyvä ja Saastamoisen vaneritehtaan mielestä pohjoisen hies parempikin kuin raudus. Kävivät hakemassa Kolarista asti. Ongelmat liittyy enemmän syntytapaan vesasyntyisenä kuin puuhun muuten. Täydennyspuuna kannattaa ilman uuta jättää viimeiseen harvennukseen asti.

    isaskar keturi

    Niin, eiköhän saman tien mennä vaikka Brasiliaan tutustumaan, kun siellä kasvut ja hehtaarikuutiot ovat vielä isommat?

    Scientistille noista ennallistamisista. Ymmärtääkseni Euroopassa on koko tämän vuosituhannen ollutkin vallalla pyrkimys alkuperäisiin puulajeihin, mutta sekään ei tapahdu hetkessä. Paljoltihan tämä tarkoittaa lehtipuumetsiin palaamista.

    Jos on käynyt Keski-Eurooppalaisessa pyökkimetsässä, on helppo nähdä, mistä erot johtuvat kuutiotilavuuksissa.

    isaskar keturi

    Suorittava porras – kyllä joo välillä tulee kuva, että maaston muodot vaikuttaa kuin armeijassa. Jos laittaa joukkueen kävelemään rintamassa mäen yli, niin kaikki päätyvät mäen laelle 🙂 Olisiko niin, ettei käytetä jalkatyötä maastoon tutustumiseksi? Kiire hakkuulle ja maasto-olosuhteet tulevat yllätyksenä.

    Myös sitä on parissa leimikossa käynyt, että osa kohteesta on jäänyt kokonaan hakkaamatta. Ikävää hakkaajan kannalta, kun kertymä jää pienemmäksi ja ikävää mo:n kannalta, kun harvennusta tarvitseva metsä jää ränsistymään. Jalkatyö tuossakin olisi auttanut.

    Mikä on suhtautuminen jalkatyöhön? Keskimäärisen leimikon katsastukseen jalan ei mene kauaa aikaa – voisi tulla ajan säästönä turhan pääkäilyn välttämisessä myöhemmin.

    isaskar keturi

    Järkeä on näköjään monen laista. Kyllä on järjen köyhyyttä tuhota luonnon vuosikymmeniä vaalimaa puuyksilöä. Kaatuneenakin ne ovat arvokkaampia kuin kuitupinossa. Kyllä joka tauolla piti ihmetellä erään ostopalstan entisiä isäntiä, jotka olivat katsoneet tarpeelliseksi kaulata 4 kpl lähes metrin läpimittaista haapaa, joista yksi oli nyt 30 vuoden päästä kaatunut, yksi katkennut ja kaksi vielä kokonaan pystyssä kuolleena. Haapoja alueella se ei ollut vähentänyt tai muutenkaan aikaiseksi saatua metsää parantanut.

    Joo riskinsä noita luontokohteita olisi johonkin julkiseen reksiteriin kirjata, mutta voisihan joku edes tutkia, kuinka paljon tuota tosiasiallisesti täydessä suojelussa olevaa tilastojen ulkopuolista aluetta on. Mutta jos aletaan puhumaan sitten merkittävistä suojeluvaatimuksista, niin mieluummin ”annan ilmi” nuo omat kohteet kuin lasken jonkun kaupunkilaisen metsiin kouluamaan.

    Visakallon ojitusalueista. Jotkut biologit sanovat, että monet turvamaiden muuttumat ovat korvaamattomia metsäluonnon monimuotoisuuden kannalta. Onhan selvää, että niiden kautta on luotu Suomeen aivan uuden tyyppisiä biotooppeja, joita ei ilman ojituksia olisi, Ja näistä luonnollisestikin hyötyvät jotkin lajit.

    isaskar keturi

    Olen samaa mieltä – ajoura heti ensimmäisellä harvennuksella riittävän leveäksi. Jos ajourista nipistämällä saisi säästettyä vaikka 40 puuta niin, paljonko nuo 40 puuta ehtivät tuottamaan n. 15 vuodessa ennen seuraavaa harvennusta? 2-3 m3?

    Suurempi ongelma oman kokemuksen näyttää olevan holtiton uritus, joka johtaa isoihin risteysalueisiin ja liian pieniin ajouraväleihin. Voiko joku enemmän töissä kiinni oleva kertoa, miksi tuo uraväli huojuu ja tulee ”huonoja” mutkia ja risteyksiä ennakkoraivattuun palstaan?

Viewing 10 replies - 271 through 280 (of 748 total)