Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 740)
  • isaskar keturi

    No jaa, tosinaan on melkoinen härdelli ja silti tuntuu, ettei tieto kulje 🙂 Se sähköposti tosin voi olla automatiikalla lähtenyt, vaikka tulee henkilön nimellä. Jos katsot lähetysaikoja, niin on keskellä yötä.

    isaskar keturi

    Ei ole haittaa – laittajalle 🙂 Vastaanottopäässä päällekkäiset/turhat ilmoitukset aiheuttaa pientä akrobatiaa, mutta se hoidetaan nykyisin pääasiassa tietotekniikalla automaattisesti – samoin kuin nuo MaalaisSepon ilmoitukset, joten älä huoli niistä käsittelykuluista.

    isaskar keturi

    Tolopainen on oikeassa. Metsänkäyttöilmoitus on aikomus, eikä velvoita itsessään mihinkään. Mutta jos maankäyttömuoto muuttuu, sen voi ilmoittaa mki:ssä, niin ei tule turhaan valvontaan, kun ei ala metsää ilmaantua tilalle.

    Itse noudatan tässä, kuten monessa muussakin, pienimmän riesan periaatetta. Kun ilmoittaa (perhanan helppoa), niin se on sitten sillä selvä.

    Ei ole metsätaloudelle eduksi, että aletaan maailmalla raportoimaan laittomista hakkuista.

    isaskar keturi

    Kuten sanottua, kiinni jääminen tekee siitä vasta rikoksen 🙂

    Metsänkäyttöilmoituksessa on kohta, jossa pitää kertoa, että kyseessä maankäyttötavan muutos. Yleensä rikoksista ei selviä (talousrikoksia lukuun ottamatta) selittelemällä myöhemmin parhain päin. En ole etsimässä enkä ilmiantamassa täällä ilmoitettuja rikoksia, mutta pointti on vain, että olisi hyvä antaa täälläkin oikeaa tietoa eikä jotain epämääräistä ”kaverilta kuultua”.

    Ja Visakalliolle – aukot tulee näkyviin siinä mainitsemassani sateliittivalvonnassa. On niitä aika kiva katsoa, mitä on ilmoitettu ja mitä tulikaan tehtyä. Joskus ei satu edes samaan paikkaan saatikka saman kokoisena.

    isaskar keturi

    Tässä lainvalvojan tietoa metsäkäyttöilmoituksesta ja tielinjahakkuista. Kilometri viiden metrin aukkoa vaatii jo metsänkäyttöilmoituksen.

    Metsälaki määrää metsänkäyttöilmoituksista – mitä laki sanoo tie- ja sähkölinjahakkuista  | Metsäkeskus (metsakeskus.fi)

    isaskar keturi

    Metsänkäyttöilmoitusten lainvalvontaa tehdään nykyään automaattisesti kaukokartoitusaineistoista, josta näkyy pienetkin erot. Jokainen noudattaa lakia niin kuin parhaaksi katsoo tällaisessa asiassa, jossa ei aiheuteta suoranaista vaaraa ja vahinkoa muille…ja vastaa seurauksista.

    Lassen vinkki naapurin pinojen lappujen tiirailusta on toimiva, jos myy käsikaupalle. Lisäpinot saman tien varressa kelpaavat ostajille hyvin, vaikka olisi pienempikin.

    isaskar keturi

    MaalaisSeppo – Ei nyt sentään anneta väärää ohjeistusta aloittelijalle ”Eihän tielinjan hakkuusta tartte tehdä metsänkäyttöilmoitusta.” Metsänkäyttöilmoitusta ei tarvitse Metsälain 14§ 2. mom mukaan tehdä pienialaisista tielinjan hakkuusta. En lähtisi suotta arvailemaan, mitä tämä pienialainen tarkoittaa, kun metsänkäyttöilmoituksen teko on metsään.fi:n kautta maailman helpoimpia hommia metsätöissä.

    isaskar keturi

    metsa1980 ”Metsä-ala ehkä monesta muusta alasta poiketen jopa enemmän suosittelujen jne. luottamuksen kautta.” Tämä on hikan optimistinen käsitys asiasta. Metsäalan työ-ja urakkamarkkinat ovat paljolti suljettuja syistä, joita en ala tähän kirjaamaan. Muutosta on viime vuosina jonkinverran tapahtunut, kun on huomattu, että suljetut markkinat eivät edistä alalle tuloa samaan aikaan kuin tekijöistä uhkaa tulla pula. Aiheesta on tehty mm. kauppakorkeakoulun väitöstutkimus vuosituhannen alussa (en löydä sitä tähän hätään). Ja yllätys yllätys – tuolloin markkinadynamiikkaa ylläpiti vain Metsähallitus, joka joutuin hankintalain mukaan kilpailuttamaan kaikki urakat. Se että urakoitsija himoitsevat isoja työmaita ja vakaata työtä niin, että tekevät alihintaisia tarjouksia on sitten tarjoajan oma ”laskentavirhe” kuten Jätkä kirjoitti. Se on vahinko myös urakanantajalle, koska vain molemmille kannattava sopimus tuottaa toivottua laatua eli lopputulosta.

    isaskar keturi

    Sen verran monenlaista ”MHY ammattilaisen jälkeä” olen nähnyt, että haluan tietää, kuka henkilö metsässäni työtä tekee.

    Tuota suoramainontaa puolustan sillä, että on se vaan halpaa tulostella lappuja ja ajaa kierros pudotellen niitä postilaatikkoon. Jos siinä on vielä jotain persoonallista tai paikallissävyä, niin vähällä rahalla joku, joka ei oikein metsäänsä keskity saattaa herätä. Näistä passiivisista juurikin saa sitten hyvällä työllä vakioasiakkaita.

    isaskar keturi

    Olen aina ihmetellyt metsätyöfirmojen kyvyttömyyttä markkinoida työtään. Odotetaan, että asiakkaat kaivaa kivenkolosta tekijän. Tosin joihinkin töihin ei tahdo saada, vaikka kuinka kaivaa, kun tekijä ei uskalla hetkeksikään poistua firman tai mhy:n helmoista.

    Jos käyttää esim. remonttifirmojen taktiikkaa, niin kyllä joku saamaton tarjoukseen tarttuu. Kylälle postilaatikoihin lappuja ”Raivaan tällä alueella talvella 2020-2021. Taimikot kuntoon x euroa/ha. Pyydä tarjous”. Joka aamu saa postilaatikon pohjalta kaivella kaiken maailman remonttifirmojen lappuja aivan mitättömistäkin töistä, mutta onko kukaan nähnyt vastaavaa lappusta metsätöistä?

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 740)