Käyttäjän MaalaisSeppo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 2,791 - 2,800 (kaikkiaan 2,828)
  • MaalaisSeppo

    Jessen kannattaisi vähäksi aikaa rauhoittua ja pohtia perusteellisesti vastausta kysymykseeni koskien MHY-sopimuskuvion ratkaisua. Kovasti hän ko. kuviota kritisoi, mutta ratkaisuehdotusta ei kuulu.

    MHY:n palveluita ei tietenkään kannata käyttää jos on aikaa puljata itse esim. harvennuskauppojen järjestelyissä. Työssäkäyvillä on harvoin luppoaikaa päivisin. Nyt minulla alkaa olla eläkepäivien alettua.

    MaalaisSeppo

    Olisikohan Jessen pahimmat höyryt jo lauhtuneet, jolloin hän voisi miettiä kritiikin suoltamisen lomassa, miten hänen mielestään tämä ”ongelma” tulisi ratkaista.

    Ise voisin hyvinkin käyttää MHY:tä seuraavalla shapluunalla:

    – MHY pyytää valtakirjani perusteella tarjoukset alueella toimivilta firmoilta esim. 5 ha:n harvennushakkuusta. Tarjousten saannin jälkeen MHY tekee vertailulaskelman eri tarjouksista sekä oman korjuupalveluehdotuksensa. Käymme yhdessä homman läpi ja sen jälkeen minä päätän miten edetää. Tähän ei kenelläkään pitäisi olla nokan koputtamista. Minulla on vapaa sopimuoikeus tehdä puillani mitä lystään.

    MaalaisSeppo

    Kovasti valitetaan tästäkin asiasta. Ratkaisuja pitäisi tuoda myös kehiin. Onhan kai tällainen toiminta myös mahdollista vaikka metsäfirmoille tai metsäpalvelurityksille. Siitä vaan perustamaan metsäpalveluyritystä ja tarjoamaan valtakirjakauppaa MHY:n tapaan. Mikä estää ryhtymästä itse ”kermankuorijaksi”? Rahhoo on näköjään saatavissa helposti tyhmiltä metsänomistajilta mikäli tämän keskusteluketjun antiin on uskomista.

    MaalaisSeppo

    En edelleenkään ymmärrä mikä tässä mättää. Onko tosiaan niin, että valtakirjakauppa on sallittu vain MHY:lle? Kyllä kai metsänomistaja voi antaa valtakirjan metsäfirmoillekin (vaikka Tornator) tai naapurille. Metsäfirmathan välittävät paljon puuta myös toisilleen eivätkä kysy siihen mitään lupaa puun myyjiltä.

    Mitenkähän tämä MHY:n valtakirjakauppa sitten voitaisiin estää? Suomessa kun on vapaa sopimusmahdollisuus. Pitäisikö säätelyä lisätä?

    On tietysti hyvä, että epäkohtia tuodaan esiin, jotta puun myyjä tietää varautua mahdollisiin välistävetoihin.

    MaalaisSeppo

    Nyt en oikein ymmärrä mehtäukon viimeisintä viestiä. Miten niin MHY:n laistaminen asiakkaan vaatimista kilpailevista tarjouksista olisi jotenkin tuomittavampaa kuin esim. metsäpalveluyrittäjien vastaava toiminta. Voihan metsänomistaja tehdä vastaavan kilpailuttamissopimuksen myös metsäpalveluyrittäjän kanssa, joka ehkä sitten toimiikin vastoin sopimusta. Jos MHY tai yritys toimii sopimuksen vastaisesti pitää siihen tietysti metsänomistajan reagoida.

    Isot yrityksethän ovat juuri tuomittu kartelleista. Onkohan niillä vieläkään puhtaita jauhoja pusseissa?

    MaalaisSeppo

    Ei nyt aleta parjaamaan tutkijaparkoja. Ylseisestihän tunnettua on, että tutkimuksen hyötysuhde on samaa luokkaa kuin hehkulampun. Hyötykäyttöön tulee tuloksista n. 5 %. Mutta kuitenkin, jotta tämä 5 % saadaan aikaan on myös tehtävä 95 % muuta.

    Harva tutkija siis pääsee kokemaan onnistumisen tuomaa hyvänolontunnetta. Suurin osa saa jatkuvasti kokea ainakin jossain määrin epäonnistuvansa.

    MaalaisSeppo

    Pellonmetsityksessä voi olla ongelmana mm boorin ja muiden hivenaineiden puute. Itselläni ilmeni peltokuusissa jonkin verran monilatvaisuutta, vaikka kasvu olikin n. 70 cm/vuosi. Ravinneanalyysi osoitti mm. boorin ja etenkin magnesiumin puutetta. Lannoitin pellot toissakesän alussa Yaran rakeisella boorilannoitteella. Kemera tuetkin sain. Hyvin näyttävät kasvavan.

    Nykyään ko. lannoitetta ei ole valitettavasti enää markkinoilla. Nestemäistä Bortak-liuosta kyllä myydään, mutta se ei vastaa koostumukseltaan aikaisempaa, joka oli mielestäni parempaa.

    MaalaisSeppo

    Kun vertaa kuusi- ja koivutukin hintaa, niin onneksi on koivuja kaadettu ja kaadetaan edelleen maahan mätänemään. Jos ei olisi kaadettu, niin koivutukin hinta olisi vieläkin surkeampi.

    MaalaisSeppo

    Eikös ko. 10 pykälä koske vain pienialaisia lehtolaikkuja ja mm. lehtokorpia. Suurempi lehto ei liene vaadi lupaa. Peni laikku kai on säästettävä.

    MaalaisSeppo

    Säästöpuiksihan voi valita myös pystylahopuita. Jos lahoamisen varmistaa kaulaamalla jo esim. 15 vuotta ennen hakkuuta, niin ei kai siihen ole mitään estettä. Eikös PEFC-ohje koske hakkuussa tehtävää säästöpuiden valintaa? Eipä sitä 15 vuoden kuluttua voi päätellä, onko puu kaulattu ennen vai jälkeen uuden PEFC-ohjetta.

Esillä 10 vastausta, 2,791 - 2,800 (kaikkiaan 2,828)