Käyttäjän mehtäukko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 8,981 - 8,990 (kaikkiaan 9,068)
  • mehtäukko

    Päivä kulahti tien teossa omaan ostometsään…
    Kun lueskelin syntyneitä kommentteja ei voi olla hymyilemättä vakavalla asialla.
    Toden totta,A Jalkanen ja Jees ymmärsivät mistä aloituksessa ja muutamassa kertauksessa on kysymys.Moni ampuu miten sattuu, ja eipähän se tee ketään murheelliseksi.
    Meikäläistä vaan ottaa pattiin monet muutkin vastaavanlaiset toimintamallit.Henkilö,joka laittoi alulle mhy-maksun lakkautuksen EU:n kautta, tuskinpa tarvitsisi isoja sytykkeitä. Jo ent. ”rusettiherran” putiikki teki pienemmästäkin lopun.

    mehtäukko

    Niin,kenen kannalta mhy:n pitäisi olla ”tasapuolinen”.
    Siis onko muille (vaikkapa tarjouksissa kilpaileville metsäpalvelu / korjuuyrittäjielle ) menettely tasapuolista,että saatujen tarjousten ”avausten” JÄLKEEN tämä mhy:n korjuu-osasto voi sumplia oman hintansa miten huvittaa ? Laittaa niihin toisten tarjouksiin nähden valikoiden oma hinta,joka miellyttää.
    On se ymmärrettävä, että lähes kaikki korjuukoneet ovat yrittäjien omistuksissa. Heidän keskinäisestä tasapuolisesta kohtelusta on kysymys joskin kyseinen pulju vetää siinä välistä esitetyllä oma lehmä ojassa- perusteella.
    Saman tyylistä mutta suurempi mittakaavaista peliä harrasti eriyttämiseen saakka Metsäkeskus: suunnitteli tie / ojahankkeet,hyväksyi ne ja rahoitusen sekä toteutti…!
    Tästä tulikin loppu,ja niin tulee ennemmin tai heti myhistyksen pelleilystä.

    mehtäukko

    ..”En edelleenkään ymmärrä mikä tässä mättää. Onko tosiaan niin, että valtakirjakauppa on sallittu vain MHY:lle? Kyllä kai metsänomistaja voi antaa valtakirjan metsäfirmoillekin,,”

    Eihän tästä ole kyse, eikä ptl:n ripottelusta vaikka kymmenelle käyttäjälle.
    Viestiketjun aloituksen ja välikommenttien lisäksi ei tuota pysty muuten selittämään rautalangallakaan!
    Elikkä kun kun mhy pitää yllä puukaupan tarjouskilpailusysteemiä ja
    SAMALLA kuitenkin itse osallistuu korjuisiin muille kilpailevana osapuolena, onko ko. toiminta läpinäkyvää ja tasapuolista??
    Minusta se on yhtä härskiä kuin mhy-maksullaverolla pönkittivät (liike) toimintaansa muiden pelatessa työtulovaroillaan.

    mehtäukko

    Jees oivalsi villakoiran ytimen sivujuonteen.
    Oikeustajuni mukaan ei vain voi mennä niin,että valtakirjakauppojen ”erotuomarina” toimiva taho (mhy) tarjoukset saatuaan voi laskelmoida tulokset niin,että esim.3-kl maantievarsiharvennuksessa jossa puuta on rutosti ,he voivat metsänomistajan edun nimissä tehdä korjuun nettotilityksen ollessa peräti n.8 €/m3 !
    Voiko muut tarjoukset olla vieläkin huonompia? Eikö tuolla hinnalla ko. kohteessa korjuun siirto parempiin päiviin olisi ollut mo edun mukaista?
    Jos yhdistys raha-ja työpulassaan käyttää asemaansa tällä tavoin,mitähän se on viiden vuoden kuluttua?

    mehtäukko

    ”..Jos asiakas haluaa että leimikot kilpailutetaan niin ne kilpailutetaan. Jos tarjouksia ei tule voi mhy:n korjuupalvelu tehdä tarjouksen työstä..”
    Näinhän se kait PITÄISI mennä…Mutta kuten edellä mainitsin,onko tuollaiset mainitut käytännöt reiluja muita tarjoajia kohtaan?
    Toisaalta jos puukaupan tarjous pyydetään muilta €/m3 tilillesi, joku ratkaisija asemassa oleva muiden tarjouksia pähkäiltyään ”tekee” omansa tai kaikki kulunsa kynien korjaa vain leimikon…

    mehtäukko

    Kysymys on siitä,missä määrin vehkeily ja oman edun tavoittelu ei ylitä väärinkäytöksen rajoja??
    Onko peli tuolloin avointa ja tasapuolista? Toimintamalli laittaa esim. metsäpalvelu-yrittäjät ja firmatkin täysin eri-arvoiseen asemaan heihin itseensä nähden.

    mehtäukko

    Ranen tapauksessa ostomiehen täytyy olla kokematon ja arka.Toisin ollenhan hinnan määritys ei ole konsti eikä mikään: leimikkotekijäthän näkyvät kuin tarjottimella.
    Myn:n roolipeli on kyllä aivan jotain muuta…!

    mehtäukko

    Tässäpä se nimenomaan yksi niksi piileekin. Aikoinaan Maatilahallituksen ukkeli kauppasi ja tarjotteli oikein pirtissä käyden linnuntietä 2 km olevaa palstaansa.
    03 ja 04 kl kuviot olivat suurelta osiltaan aikoinaan lumen murjomia ja monimutkaisia ku-sellurunkoja.Hänen papereissaan tukkia.
    Kun näkemykset eivät kohdanneet,sama salkullinen tavaraa matkusti pirtistä pois…
    Tätä eivät nykyäänkään tahdo tunnustaa Mhyn:n metsätilojen kauppamiehet.

    mehtäukko

    Eipä välttämättä ole. Politiikka on politiikkaa hirvi-asioissakin.
    Vaikka riistaneuvostoissa ym.luvista päättävissä portaissa on olevinaan metsäomistajien edustus,he joko eivät jaksa / osaa huutaa,tai Vihreät kätyrit, Rktl tai muut jyräävät.
    Koko lähtötilanne on hullusti. Hirvi ei ole olevinaan elävänä kenenkään, ammuttuna kyllä luvanvarainen josta on joko maksettava kaatolupamaksu TAI sakot ja korvaus valtiolle !
    Näitä ei kenenkään elukoita paapotaan tuhoten yksityismetsien taimikot ja puusto korvauksista viis!

    mehtäukko

    Metsäkonekoulun pääsykriteerit / ikä / ammatinvalintapäätös ovat jo kauan olleet nurin kurin.
    Koulutus on kallista.Valtio maksaa pääluvuvun mukaan rahat kouluille,jotka kilvan täyttävät paikat vaikka minkälaisilla uunoilla ja housunkuluttajilla.Aineksesta varmaan yli puolet kunhan vain hakevat
    ilmaiseen monivuotiseen ylöspitoon leikkimään koneilla.
    Nämä sitten häiriköivät parhaansa mukaan yrittelijäitä oikesti alalle aikovia.
    Kunnollisten seulontojen lisäksi ikäraja tulisi olla 20v. jos ei ole ollut todellista harrasteneisuutta metsäpuolella.
    Kun oman pojan ”koulutin” oppisopimuksella, motivaation omaavasta nuoresta tuli kerralla itsenäinen ammattikuski.

Esillä 10 vastausta, 8,981 - 8,990 (kaikkiaan 9,068)