Hirvituho

Kävin katsomassa miltä näyttää viime kesänä raivattu taimikko talven jäljeltä. Muutamia runkoja olivat hirvet kaulanneet. Samoin 3 vuotta sitten istutetusta n. 1ha taimikosta oli hirvet syöneet muutaman kymmenen latvaa. Pienellä silmäyksellä vaikutti, että tuhot ovat siedettävällä tasolla.

Kommentit (2)

  1. Visakallo

    Tuossa on päästy ainakin toistaiseksi tosi vähällä. Näinhän se yleensäkin menee, että hirvet tulevat ensin syömään raivausalueelle kaadettujen puiden latvuksia ja näin alue jää niiden muistiin. Myöhemmin jatketaan pystypuiden alaoksien syönnillä ja runkojen kaluamisilla. Pahin tietysti tapahtuu silloin, jos alueesta tuleekin talvilaidun.

  2. Tuossa on kyseessä talvilaidun. Oliko 4 vuotta sitten kyseinen taimikko kärsi kovasti hirvien aiheuttamista vahingoista. N. 22ha oli tuhoalueen laajuus. Osa alueesta selvisi kohtuullisen vähällä, mutta oli hyvin huonojakin kohtia. Sain lähes 9000e korvauksia.
    Nyt näytti vajaan kilometrin päässä oleva parametrien taimikko kokeneen vastaavanlaista tuhoa. Kyseinen taimikko ei ole minun omistuksessa.

Metsänomistus Metsänomistus