Kommentit (10)

 1. Kerro moritz hieman tarkemmin, minkälaisessa paikassa merkattu kivi on, onko niitä mahdollisesti lähistöllä enemmän ja onko siihen hakattu jotain merkintöjä?

 2. Kivi on viimetalvena hakatun aukon, pellon ja nuoren koivikon kulmassa muutaman metrin aukon puolella. Kivessä ei ole muita merkintöjä enkä istutushommista ole ehtinyt metsässä vielä muualla kierrellä. Merkki on omien maiden sisällä. Joskus muinoin saattoi vanha tilojen raja kulkea suurinpiirteiden näillä kohdin. Kummastuttaa vaan mitä metsissä tehdään. Voisihan niistä tekemisistä ilmoitella maanomistajillekin.

 3. Se on moritz sitä nykypäivän laajennettua jokamiehenoikeutta Suomessa!

 4. Olen nähnyt että pölliautokuskit merkkaa kääntöpaikalla tms. olevia varottavia kiviä tai kantoja maalilla itselleen. Niissä kyllä yleensä joku fluoriväritys. Eikä tämä vissiin ollut mikään kääntöpaikka.

 5. Olisko motokuski testannut värimerkkauslaitteen toimivuutta

 6. VMI-mittaus pisteen kohdistus merkki. Eli Valtion metsien inventoinnissa on käytössä kiinteitä mittauspisteitä, sekä satunnaisia mittauspisteitä. Näitä kiinteitä mittauspisteitä mitataan mitataan 5 vuoden sykleissä ja joitakin 10 vuoden sykleissä. Mittauspisteen kohdalle on maahan upotettu pieni muoviputken pätkä, minkä kohdalta mittaus tehdään. Mittauspisteen etsimisessä käytetään apuna tämmöisiä punaisia merkkejä, joita kiviin tai muihin kiinteisiin kohteisiin laitetaan. Näistä mittaustuloksista saadaan tärkeää tietoa Suomen alueen metsien kunnosta, kasvusta ja tuhoista. Ja näihinhän suurin osa metsä tilastoista pohjautuukin ja käytetään näistä tullutta tietoa myös tukena ilmakuvien tulkinnassa. Eikä tästä ole metsänomistajalle varmasti mitään haittaa tai harmia.

 7. Selviä laittomuuksia ja omaisuuden suojan rikkomus!

 8. Miten olisi Petkeles, lähtisitkö joskus kaveriksi, mentäisiin Saksaan nauttimaan siellä metsässä liikkumisen vapaudesta, pois täältä pussihousulaisuudesta?

 9. Kanna se murkula naapurin ikimetsään, saadaan hyviä kasvulukuja.

 10. Vasta yllätyksekseni metsään oli ilmaantunut pari pätkää sinisillä nauhoilla merkattua aluetta.Muutamaan puuhun pintamerkkausta.
  Keräilin nauhat pois.Jos jostain olisi tullut kyselyä paikasta tai muuta tietoa.Saattoi ihan harmiton juttukin olla.
  Näinä aikoina kun soitellaan jos mihinkin ”kehittämiseen”metsään ja käyttöön.Viimeisin aurinkovoimalalle paikkaa.Malmin etsintä varaukset lähiseuduilla.Ei voi tietää kelle harvapoimija joukolle tämäkin oli merkattu.

Metsänomistus Metsänomistus