Kommentit (17)

 1. Saisi uudelleen mennä kyykkimään?

 2. Kuvan kohdehan on joskus ehkä täydellisen uudistamisunohduksen jälkeisen vajaatuottoinen hieskoivikko. Nyt on herätty manuhakkuuna tekemään jotain, joka on tietysti tyhjää parempaa. Kun edes tuon nyt tekisi kunnolla loppuun, alle saattaisi tulla kuusi-alikasvos joskus jatkoon.
  Tähän vaan tärvääntyy vuosikymmenet…

 3. Tähän oli todellakin alunperin istutettu mäntyä ja nyt tilanne on tämä. Varmuuden ja selvyyden vuoksi kerron ,että tälläkään kertaa hirvillä ei ole mitään tekemistä tilanteen suhteen. Koivu vaan on tylysti tappanut taimet yksi kerrallaan. Olen joutunut todistamaan tapahtuvaa liikkuessani viikottain koko taimikkovaiheen ajan kuvan palstan ohi.

 4. Jos tuo on turvepohjaa niin noin suorittavan kertomus saattaa olla mennytkin. Mutta samoin siinä on taimi kerrallaan voinut auttaa myös hirvet. Minusta näyttää kyllä kuusikin olevan vuosikasvaimella vaikka onkin hentoa taajassa olleena. Eli väärä puulajikin saattaa olla ollut kyseessä. Manuhakkuu hiukan vielä varttuuneena uudelleen antaa hyvää koivukuitutiliä joten vahinko aika olematon sinällään. Oikein toimittu ja jatkoa tuohon harrasteeseen vaan. Suorittavan pakkomielle tuntuu jo suorastaan ällöttävältä. Kun toisaalla huudetaan luonnon monimuotoisuuden perään.

 5. Kyllä Jeezzin lätinässä paistaa asioista ymmärtämättömyys ”ällöttävästi” taas kerran. Näistähän niitä 50litran savotoita ilmaantuu!

 6. Kyllähän se kohmelo ällöttää…jooo

  Muistuupa mieleen Jessen puusavotta ,joka päätyi metsäkeskuksen syyniin. Meni rimaa hipoen läpi lisämaininnalla ,että seuraava hakkuu onkin sitten päätehakkuu. Kaiken kukkuraksi ostotoimari sai muikkarin ostettuaan liian pieniä puita.
  No , eipähän Jesse ollut ainoa laatuaan ,joka tarjosi onnistuneesti sopimattoman pientä tavaraa. Liian varhaisista hakkuista ja niiden seurauksista se kiivas harvennuskeskustelukin sai alkunsa.

 7. Hieskoivu tulee happamille maille, joilla mäntykin kasvaa huonosti eli mäntysadon menetys ei kauhiasti harmita. Polttopuuta on tarjolla tai ainakin maahankaatoa, joka vähän neutraloi maan happamuuttakin. Tavoite varmaan voisi olla voimakkaampi harvennus tavoitteena polttopuu/koivukuitu…hieskoivut usein niin mutkaisia että kuitulaatukin poissuljettu.

 8. Taisivat ne puut päätyä kotitarvekäytyöön, mutta alkuperäinen tarkoitus lienee ollut toinen. Oli vain esimerkki ,miten koivu ottaa vallan. Muutama sivu tasksepäin on kuvaesimerkki vastaavan tapauksen esiasteesta, jossa mäntyjä on vielä reilusi ,mutta muutamassa vuodessa päädytään näihin näkymiin ,jos mitään ei tehdä.

 9. Näyttäähän tuolla töröttävän muutamia kuusia ja kirkaskylkisiä koivuja. Koivunkepit höystöksi ja kahdenkymmenen vuoden päästä asiaan.

 10. Se ”esiaste” kuvasivulla 6

 11. Näiden peräkkäisten kuvien palstojen uudistamisella oli eroa vain kolmisen vuotta ,mutta kehityskaari jokeenkin erilainen. Toisessa kuitukierto ja toisessa tukkikierto.

 12. Nuorenmetsänhoito olisi varmaan ollut se järkevin ensihoito tuohon. Moottorisaha kaatokahvoilla liikunnansuomalla riemulla toinen. NMH sitä rajumpana ehkä mitä nopeammin haluaa kuusen alle. Jos katsoo että koivu on huonoa ja hyvä pohja kuuselle nousta.
  Jos tuo on mökkiläisen palsta niin hyvä että jotain on tehty.
  Jos talousmetsää niin tekijän/omistajan on vähän aikaa opiskeltava.

 13. https://youtu.be/YWWRaERucTc

  Raivuun itse olisin tuohon kuvan metsänalkuun tehnyt,kuin videon kaverikin. Näitä suomessa riittää.

 14. Suorittavan kommentit välistä hymyilyttää, välistä tympii. Muisti tietenkin tukevasti hukassa. Minun hakkuuni ”syynin” kutsuin kyllä ihan minä ite. Paljolti täällä kauhistelun innoittamana. Eihän minulla ollut siinä mitään hävittävää. Kaikki kuviot läpi kirkkaasti ja Kemera-potti vielä kasvoi kun en itse älynnyt hakea pienpuun korjuun tukea jonka tarkastaja vielä lisäsi hakemukseeni. Ja tietty hyväksyikin kun itse tarkasti. Osto taas ei varmasti olisi itse ehdottanut tien toistakin puolta hakkuulle jos olisi pelännyt sanktioita moisesta. Minä en vielä olisi hakkauttanut. Mutta hyvä että tehtiin samalla kertaa ja kukaan ei ollut tyytymätön mihkään. Motokuskikin kehui että aina nämä kotiolot voittaa.

 15. Voittaa kyllä. Palkka on työttömyyskorvausta isompi. Monesti nämä ”energiapuukohteet” ilmestyvät työohjelmiin kelirikkoaikaan ,jolloin kuski”mielellään” niitä tekee ,että ei joutuisi työttömäksi tai polttaisi talvella kertyneitä ylitöitään. Mitä tästä sitten on seurannut ,olemme lukeneet lehdistä.

 16. Kuvassa on säästöpuuryhmä ja takana hieskoivikkoa joka onkin tuon tyyppisen metsämaan yleinen puulaji. Tod.näk. huono kasvupohja männikölle alunperinkin.

 17. Ei säästöpuita tien poskeen jätetä. Siihen on vain tullut ,mitä on tullakseen ja alussa ihan hyvältä näyttänyt männyntaimikko tukehtunut koivujen alle.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat