Laatupuuta ja taimikko

Kuvat samalta kohteelta kuin kuvat, 7.9. 2012 ”männyn jatkuvaa kasvatusta”, ja 14.6.2018 ”mäntytaimikko”.
Osa kuviosta hakattiin nyt, jotta ei tule taimikkoon niin pahoja vaurioita. Kaikista rungoista ”Laatutyvi” Isoa tukkia 83%, loppu pikkutukkia ja kuitua. Kuitua ainoastaan 6%.

Kommentit (10)

 1. metsä-masa

  Korjuu ja ostajan valinta onnistunut, laaturungoissa pääsee tukilla lähes aina minimipaksuuteen asti, ja hyvä tavaralajivalikoima !

 2. Ei kai nuo ykköskuvan kuusenreuhut ole männyntaimikkoa pilaamassa?

 3. Voihan niitä kuusia vaikka kasvattaa mäntyjen kanssa ensiharvennukseen asti , jos männyn taimia on tarpeeksi.

  Tarkoitus lienee kuitenkin jatkuvakasvatus jossa pääosa korjattavista puista olisi jatkossakin tukkipuuta. Mikä tuossa vähän arveluttaa on , että riittääkö maapohjan ravinteisuus kuusille kasvaa kunnolla tukkipuiksi .

 4. Nuo kuuset jos ei kasva pituutta niin paksuutta ja oksia. Mä-taimia tuhoutuu noitten turilaitten korjuussa.

 5. Kuivimilta, kuuselle kelpaamattomilta paikoilta, raivattiin kuusialikasvos pois. Nuo jäljellä olevat alikasvoskuuset on kyllä kasvaneet hyvin, ja kasvu vain paranee hakkuun jälkeen. Ajatus oli kyllä kasvattaa ne tukeiksi asti, mutta täytyy seurata tilannetta ja toimia sen mukaan.

 6. Kuvista ei näe, mutta niissä on reilun puolen metrin latvakasvut jo nyt.

 7. metsä-masa

  Olen omien kokemusten perusteella Puukin kannalla, että kuusi kasvaa männyn kasvupaikalla aluksi yllättävänkin hyvin pikku- ja yhden tukin kokoon asti, mutta siihen se kasvu sitten taantuu !

 8. Kyllä niitä aprikin tukkia kerkiää männyn iän mukana kertyä kuusellekkin.

 9. Eikös tuosta ole silpastu siemenpuut pois. Jatkuvan kasvatuksen osuus taitaa olla nuo kuusenturilaat josta seuraava sato voidaan korjata ja samalla telotaan valmis nuori männikkö.

 10. Sitäpä juuri. Ilman muuta nuo turilaat olisin listinyt kenttään, ja jos ”jk:ta” olisi haaveillut, mäntyjä jättänyt harkitusti. Jos niitä vaikka sahalla kaataa taimikosta poispäin, jäljellä jää jotain.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat