Nuorenmetsän kunnostusta

Istutettuja kuusia ei oltu koskaan raivattu. Nyt raivaus ja energiapuu ja ilman tukeakin on plussa edessä.
Tuosta on nyt pienimmät raivattu mutta jos raivaus kaiken niin pitkiä puita on vaikea olla kaatamatta pienimpien kuusten päälle ja niiden kaikenlainen kiskominen ja siirtely käsin hankalaa sekä kävely. Tässä on kaikki järki tehdä näin. Uskon, että koivut vielä poistetaan kokonaan ja nyt kun ei viedä kaikkia kerralla pois niin metsä ei veso niin paljoa.

Kommentit (10)

 1. Ei ole rima kovin korkealla ,jos on kanttia väittää ,että tuo olisi hyvä. Rapiopuska ,mutta näitähän kädettömillä piisaa . Ei saa kunnollista ,vaikka kuinka yrittäisi .

 2. No eihän se hoidetun metsän veroinen ole mutta parempi kuin teidän tekemä.

 3. 10 vuoden päästä erinomainen metsä.

 4. Oli jo aikakin laittaa metsä kasvukuntoon. Muutaman vuoden päästä koivut energiaksi hankintatyönä.
  Sen jälkeen kuusista tulee vielä kunnollin metsä, kunhan et päästä motoa metsään.

 5. Lähtötilanne huomioiden tehty hyvä työ, muutaman vuoden päästä jo harmittelet että liian tiheäksi jäi.

 6. Kyllä se metsä menee pilalle kun taimikonhoidot jää tekemättä, kuten kuva osoittaa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tuosta vielä joskus tukkia saa, vaikkakin 10 vuotta myöhässä ja reilusti vähemmän kuin hoidetusta.

 7. Ainakin nykyhinnoilla, sekä noiden kuvien perusteella, panostaisin myös koivujen kasvatukseen kuin pelkästään kuusien.

 8. Lopputulos tulee olemaan sama ,kun kuvassa ”uudistusala kahden e-puuharvennuksen jälkeen”. Koivuihin ei kannata rakastua liikaa.

 9. Noissa koivuissa on jopaljon oksatonta yli 6metriin. Samalla se antaa vielä vähän kasvuvaraa kuusille ennenkuin ne tavoittaa alimmat oksat. Tuossa on enempi hieskoivua mutta oli tuolla myös hyvää rauduskoivua. Tottakai niihin rauduskoivuihin kannattaa vielä käyttää aikaa ja katsoa tuleeko niihin myös paksuus. Pituuserohan metsällä lopulta häviää kun kuuset kasvaa koivut pituudessa kiinni. Ainakin siihen tulee jo sertifikaatinkin puolesta pyrkiä, että 10% on koivua loppuun asti. Sehän antaa sitten mahdollisuuden siemenpuuasennosta taas koivua tai luomaan istutuskoivuille taas tarvittavan tiheyden laadun ja hirvien suhteen. Kyllä Kait tuollasen sekametsän keskellä voi olla mahdollista rauduksilla päästä erikoislaatuihinkin.

 10. Eipä tuossa vaiheessa enää oikein voi muuta tehdä. Hyvä työnjälki.

  Ne ratkaisevat työvaiheet olisi pitänyt tehdä jo 10-15 vuotta sitten, mutta niiden perään on turha tuossa vaiheessa enää märehtiä. Tekee sen, minkä pystyy nykytilanteessa tekemään.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut