Kommentit (13)

 1. Olikohan tuo nyt sitä paljon kirjoitettua aarniometsää vai ihan talousmetsän päätehakkuu ?

 2. suorittava porras

  Mitäs luulet yhtiöiden metsien olevan? Muutaman kilometrin päästä löytyy uudistusala ,jossa kansakouluaikoinani lasketeltiin mäkeä miehenmittaisessa taimikossa. Nyt siellä kasvaa jälleen miehenmittainen taimikko. Oli vielä kohtalaisen puinen palsta ,kun sitä hakattiin. Samoin kuvassa näkyvä alue .

 3. Visakallo

  On näköjään tuolla taaempana lehtipuut päässeet kasvamaan kuusista ohi. Kesällä ei kuuset näkyisi kuvassa enää ollenkaan.

 4. suorittava porras

  Monimuotoisuutta ja todiste ,että lehtipuuta on metsissämme riittävästi.

 5. Visakallo

  Se onkin sitten Keski-Suomessa monimuotoisuutta, jos raivaus on yhtiön metsässä myöhässä. Meilläpäin saman yhtiön metsät ovat kyllä ajallaan hoidettuja.

 6. suorittava porras

  Kuvassa näkyy kohtalaisen iso alue ja tuo koivuvoittoinen nuori metsä vastarinteellä on jo yksityisen puolella . Sama käytäntö yhtiöillä on täälläkin lehtipuiden kohdalla. ”Kaek poes” varhaisperkauksessa.

 7. Kuvassa näkyy muutama ”Jeessin tukkipuu”, eli alikasvoskuusia on jätetty / jäänyt pilaamaan metsän kehitystä. Jeessihän niitä vaalisi ja hehkuttaisi, kuinka hän ”jo taimikonhoidosta tekee mojovan tukkitilin”, kun nuo etukasvuiset on kehitetty hirmuisiksi tukeiksi (43 dm x 16 cm).

 8. Niin kysyin vain siksi kun kuulemma Suomessa hakataan viimeisiä aarniometsiä joka vuosi 5 prosenttia. Minusta nuo päätehakkuut ovat vain talousmetsien päätehakkuita. Taitaa todelliset aarniometsät olla kansallispuistoissa.

 9. Eikä ole kovin isoja aloja niissä kansallispuistoissakaan. ”Välisuomen” kansallispuistot on enimmäkseen enempi ja vähempi käsiteltyjä. Paljon on yli sata vuotta sitten harsittuja jätepuustosta kehittyneitä, ja on myös 30-50 luvuilla kylvettyjä männiköitä tullut vastaan. Mun puolesta ok, menee monelle polulla tavatulle tavikselle täydestä ”aarniometsästä”, ”oikeasta metsästä” tms.

 10. Jätkä, ei niitä jättöjä ole pakko enskassa poistaa, voi niiden tukkiosuuden kasvatusta jatkaa kakkoseenkin asti.

 11. Jeessi. Ne jättöpuut pitää poistaa avohakkuun yhteydessä – ihan kaikki. Ne pilaavat uuden taimikon – nuoren metsän – ja kolmoskehitysluokan metsän vajaatuottoiseksi.
  Ne muutamista susipuista saadut kympit eivät korvaa niistä aiheutunutta kasvu / laatutappiota.

 12. Ei pidä paikkaansa.

 13. Kun susipuu valtaa itslleen kymmenen metrin säteellä ympyrän, niin paljonko Jeessi siinä menee yhden susipuun hyväksi pinta-alaa ja kuinka monta rotukuusta siinä voisi kasvaa – ensin kuitupuukokokoon ja sitten jatkoon?

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat