Kommentit (2)

  1. Jo vuonna -65 ymmärrettiin hoitotoimenpiteiden vaikutus puun kasvuun. Alaharvennus oli jo lanseerattu kautta maan – kiitos Metsänhoitoyhdistysten ja metsäoppilaitosten, jotka jo silloin olivat aloittaneet myös metsätyökoulujen avulla taimikonhoitoon ja puuntuottamiseen koulutuksen ja alkoi ilmestyä raivaukseen moottorisahojen lisälaitteita, jopa Companion- raivaussaha, josta tuli Husqvarnan raivurin aloitus-siemen.
    Silloin järjestettiin metsämarsseja ja risusavottoja, eikä suotta. Meilläkin kävi Metsälautakunnan metsäneuvoja tekemässä taimikonhoitosuunnitelmaa ja siellä ensimmäisen kosketuksen sain puuntuottamiseen, vaikkakin vesurin kanssa. Sen opin perusteella minä jouduin johonkin nuorten metsätaitokilpailuun, joka järjestettiin monen tunnin automatkan päässä. Tehtävät eivät olleet minulle lainkaan tuttuja, mutta tutustuin erääseen varsin viehättävään neitoseen…

  2. En tiedä olisiko hyvä noinkaan. Taitaa tulla vääntelevää puutavaraa kun lustojen paksuudet poikkeavat tuota luokkaa. Vähempi lannoitus olisi riittänyt.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat