4H-liitto: Lähes 2 000 nuorta tutustui metsään koulukiertueella

Puiden kyky sitoa päästöjä ja puun uudet käyttömahdollisuudet herättivät kiinnostusta.

4H:n metsä- ja ilmastoaiheinen koulukiertue It´s about taimi tavoitti syksyn aikana lähes 2 000 yhdeksäsluokkalaista. Metsämiesten Säätiön rahoittaman kiertueen tavoitteena oli lieventää nuorten kokemaa ilmastoahdistusta kertomalla metsien roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Metsä- ja ilmastoaiheisen etäoppitunnin tavoitteena oli lisätä nuorten tietoisuutta metsien monipuolisesta roolista esimerkiksi hiilensidonnan, puupohjaisten materiaalien ja kestävän kehityksen kautta.

Koulukiertueen aikana oppilaille toteutetun kyselyn mukaan 56 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi oppineensa uutta metsien kyvystä toimia hiilinieluina. Lähes puolet vastanneista kertoi oppineensa uusia asioita siitä, kuinka uusiutumattomia materiaaleja voi korvata puupohjaisilla tuotteilla.

35 prosenttia kertoi oppineensa uusia keinoja vaikuttaa itse ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Erityisesti puiden kyky sitoa päästöjä ja puun uudet käyttömahdollisuudet herättivät kiinnostusta nuorissa.

”Oli yllättävää, että moni oppilaista ei esimerkiksi tiennyt purukumin olevan puupohjainen tuote. Myös sitä pohdittiin, miten puusta voidaan tehdä läpinäkyvän muovin näköistä pakkausmateriaalia”, kertoo oppitunnin lähettiläs ja metsätieteiden opiskelija Mikaela Honkala.

It´s about taimi vieraili lähes 30:lla eri paikkakunnalla ympäri Suomea, kuten Espoossa, Hämeenlinnassa, Torniossa, Rovaniemellä ja Joensuussa. Oppitunteja pidettiin syys-marraskuun aikana yli 90.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito