Afry osti teknologiaosaamista, tavoitteena johtava asema metsänhoidon digitaalisissa ratkaisuissa

MosaicMillin ja Simosolin teknologiat tulevat olemaan olennainen osa Afryn palvelukokonaisuutta.

Konsulttiyhtiö Afry on ostanut kaksi metsänhoitoon digitaalisia ratkaisuja tarjoavaa suomalaisyritystä, MosaicMill Oy:n ja Simosol Oy:n. Kauppojen avulla Afry pyrkii globaaliksi markkinajohtajaksi kestävää metsänhoitoa tukevissa digitaalisissa ratkaisuissa ja palveluissa. Kauppahintoja ei kerrottu.

MosaicMill hyödyntää droneilla kerättyä ja satelliittikuvien välittämää tietoa metsävarojen laskennassa ja mahdollistaa siten metsänhoidon suunnittelun ilman perinteistä kenttätyötä. Simosol puolestaan on erikoistunut metsänhoidon simulointi- ja optimointiratkaisuihin. Yhtiö on jo entuudestaan kuulunut Afryn kumppaniverkostoon, ja sen palveluita on hyödynnetty osana konsulttiyhtiön palveluvalikoimaa.

Tarjolla metsän digitaalinen kaksonen

MosaicMillin ja Simosolin teknologiat muodostavat jatkossa keskeisen osan Afryn kehittämää Smart Forestry -palvelukokonaisuutta. Se tarjoaa asiakkaalle puukohtaisesti kerätyn tiedon avulla rakennetun digitaalisen kaksosen metsästään. Sen perusteella metsänomistaja voi suunnitella metsänhoitoa tarkasti ja kestävästi sekä optimoida metsän tuoton.

“Korkelaatuisen inventointidatan ja maailman parhaimmistoon kuuluvan simulointi- ja optimointialustan ansiosta Afry voi palvella markkinoiden suurimpia toimijoita ja integroida ratkaisunsa osaksi kaikenlaisia metsien hallinnan järjestelmiä. Samaan aikaan vahvistamme omaa, koko metsänhoidon arvoketjun kattavaa tarjontaamme”, Afryn bioteollisuuden liikkeenjohdon konsultoinnista vastaava johtaja Saara Söderberg sanoo.

Afry muodostui, kun konsulttiyhtiöt ÅF ja Pöyry yhdistyivät vuonna 2019.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat