Budjettiesitys toisi lisärahaa Metso-ohjelmalle ja teiden pitoon

Ensi vuoden talousarvioesitys valmistuu lokakuun alussa.

Valtiovarainministeriön budjettiesitys lupaa ensi vuodelle lisää rahaa muun muassa luonnonsuojeluun ja teiden kunnostukseen. Luonnonsuojelurahoitusta kasvatetaan 25 miljoonalla eurolla, tarkoitus on lisätä erityisesti Metso-ohjelman rahoitusta. Rahoitus jakautuu maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön kesken.

Teiden, rautateiden ja vesiväylien kunnostukseen esitetään lisättävän 300 miljoonaa euroa. Yksityisteiden avustustaso ehdotetaan turvattavaksi hallituskaudeksi.

Ilmastotavoitteita tuetaan muun muassa investoimalla uusiutuviin energialähteisiin ja lisäämällä uusiutuvan energian osuutta energian käytössä. Kivihiiltä korvaavien investointien tukemiseen ehdotetaan 30 miljoonan euron lisäystä energiatuen myöntämisvaltuuteen.

Budjettiesityksessä ei ole mukana hallituksen kaavailemia ns. kertaluontoisia tulevaisuusinvestointeja. Ne käsitellään erikseen ja liitetään osaksi lopullista budjettiesitystä.

Ensi vuoden budjetin neuvottelut käynnistyivät valtiovarainministeriön esityksellä. Esityksestä neuvotellaan elokuun lopulla eri ministeriöiden kanssa, syyskuussa hallitus käsittelee budjettia ja lopputulema julkaistaan lokakuun alussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut