Finlandia-talon väistötila rakennetaan puumoduuleista

Pikku-Finlandian toteuttajaksi valittiin FM-Haus.

Puumoduuleista taloja valmistava FM-Haus Oy on voittanut kilpailutuksen ns. Pikku-Finlandian rakentamisesta. Pikku-Finlandia toimii Finlandia-talon väistötilana sen peruskorjauksen ajan.

”Tämä on meille hieno tilaisuus osoittaa, että puumoduulirakentaminen ja yrityksemme osaaminen soveltuvat arkkitehtuurisesti näyttävien rakennusten valmistamiseen”, FM-Hausin toimitusjohtaja Juhani Sjöman kertoo.

Pikku-Finlandia rakennetaan Helsinkiin Töölönlahden rantaan Finlandia-talon viereen. Neliöitä talossa on 2 600. Rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa, valmista on vuonna 2022.

Finlandia-talon remontti kestää 2,5 vuotta. Moduuleista rakentuva Pikku-Finlandia on suunniteltu niin, että Finlandia-talon perusparannuksen valmistuttua Pikku-Finlandia siirretään uuteen paikkaan Helsingissä ja otetaan käyttöön kouluna tai päiväkotina.

FM-Hausissa uskotaan, että tulevaisuudessa nopeasti valmistuvien, muokattavien ja siirreltävien puumoduulirakennusten kysyntä tulee kasvamaan.

”Puu on rakennusmateriaalina taloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta aidosti kestävä ratkaisu. On hienoa, että maamme pääkaupunki haluaa näyttää esimerkkiä vastuullisessa rakentamisessa”, Sjöman sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit