FinnMetko käyntiin torstaina, mukana yli 300 näytteilleasettajaa

Tarjolla on työnäytöksiä puunkorjuusta kantojen murskaukseen ja klapien tekoon.

Konetyöalojen FinnMetko 2022 -näyttely starttaa huomenna Jämsässä. Luvassa on muun muassa metsäkonevalmistajien uutuuksia, mutta myös energialan ratkaisuja esitellään. Koneiden ohella esillä on varaosia, työkaluja, lisälaitteita ja alan palveluja sekä järjestöjä. Lisäksi tuttuun tapaan tarjolla on työnäytöksiä muun muassa puunkorjuusta, haketuksesta, kannonmurskauksesta ja klapikoneitakin.

”Näyttelyyn on tällä hetkellä tulossa yli 320 näytteilleasettajaa ja viime hetken ilmoittautumisia tulee edelleen. Näytteilleasettajilla on tekemisen meininki päällä ja kaikki valmistautuvat innolla FinnMetkoon”, kertoo näyttelyn johtaja Tapio Hirvikoski.

Ponssen osastolla esitellään esimerkiksi uusi sähkökäyttöinen kuormatraktori Ponsse EV 1 sekä Ponsse Scorpion Giant -harvesteri. John Deere esittelee usein koneiden lisäksi TimberMatic Kartat -sovellusta, johon on saatu uusia karttatasoja. Mukana ovat myös muun muassa Komatsu, Logset ja Kesla.

Edellisen kerran FinnMetko-näyttely järjestettiin koronasyksyllä 2020. Tuolloin näytteilleasettajia oli pari sataa, eivätkä esimerkiksi suuret metsäkonevalmistajat olleet mukana. Kävijämäärä jäi 10 000:een.

FinnMetko 2022 järjestetään Jämsässä 1.–3.9.2022. Näyttely on avoinna yleisölle kaikkina päivinä klo 9–17.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut