Harakka: Kemin biotuotetehtaan infrapaketti liikkeelle

Infrapaketti muun muassa parantaa Metsä Groupin uuden tehtaan raideyhteyksiä, liittymiä ja syventää väylää.

Metsä Groupin päätös rakentaa uusi biotuotetehdas Kemiin tarkoittaa sitä, että myös valtion liikenneinvestoinnit alueelle käynnistyvät. Hallitus on varannut rahaa investointeihin viime vuoden lisäbudjetissa ja tämän vuoden budjetissa.

Biotuotetehtaan raideyhteyksiin on myönnetty 10,5 miljoonan euron valtuus, Kontiomäki-Pesiökylä-radan parantamiseen 81 miljoonan euron valtuus, Oulu-Kontiomäki-rataosan välityskyvyn parantamisen 1. vaiheeseen 23 miljoonan euron valtuus sekä valtatien 4 Oulu-Kemi-liittymien parantamiseen Simossa 20 miljoonan euron valtuus. Lisäksi Kemin Ajoksen meriväylän syventämiseen on osoitettu 26,5 miljoonaa euroa ja Oulu-Kemi-rataosan välityskyvyn parantamiseen 15 miljoonaa euroa.

”Nyt kun Metsä Group on tehnyt päätöksen uuden biotuotetehtaan rakentamisesta Kemiin, voidaan myös tämä yli 170 miljoonan euron liikenneinfrapaketti aloittaa kokonaisuudessaan. Rakennamme teitä ja raiteita, joilla puu saadaan tehtaalle ja lisäksi panostamme satamaan, josta tuote lähtee maailmalle”, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat