Havulääkkeiden kehittäjälle sadantuhannen voittostipendi

Virpi Virjamo tutkii, miten kuusen ja männyn havuista voitaisiin kehittää uudenlaisia lääkkeitä sairauksien hoitoon.

Havupuiden avulla uusia lääkkeitä kehittävä Virpi Virjamo on voittanut kasvuyritystapahtuma Slushissa Helsingissä sadantuhannen euron arvoisen Skolar Award -palkinnon. Palkintostipendi on osoitettu tieteelliseen perustutkimukseen.

Virjamo työskentelee Itä-Suomen yliopiston ympäristö- ja biotieteiden laitoksella. Hän tutkii parhaillaan, miten kuusen ja männyn havuista voitaisiin kehittää uudenlaisia lääkkeitä sairauksien hoitoon.

”Antibioottiresistantit (antibiooteille vastustuskykyiset) bakteerit ovat nyt ja tulevaisuudessa uhkaava ongelma, ja meillä on todellinen hätä löytää toimivia ja uudenlaisia lääkkeitä. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa tällä tutkimuksella voidaan pelastaa tuhansia ihmisiä”, Virjamo sanoo.

Tuomariston mukaan Virjamon esityksessä oli huomioitu tasapuolisesti se, mitä tutkimuskentällä on aiemmin tehty ja mitä tulevaisuudessa voidaan vielä tehdä. Koska Suomi on havupuiden maa, Virjamon tutkimusidealle on käyttöä myös metsäteollisuudessa.

’Voittajan tutkimuksella on mahdollisuus tuottaa ennenäkemättömiä tuloksia niin tutkimuksen kuin liike-elämänkin piirissä’, kilpailun tuomari, neurologi Kiti Müller sanoo.

Skolar Award on tiedeviestintätoimisto Kaskas Median järjestämä kilpailu jo väitelleille tutkijoille. 100 000 euron palkinnon rahoittaa seitsemän suomalaista säätiötä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito