Husku esitteli uuden ammattisahansa

Järeä malli on sylinteritilavuudeltaan 70 kuutiosenttimetriä ja moottorin teho on 4,3 kilowattia.

Husqvarna esitteli uuden moottorisahamallinsa 572 xp tänään. Järeä, ammattikäyttöön tarkoitettu malli on sylinteritilavuudeltaan 70 kuutiosenttimetriä ja moottorin teho on 4,3 kilowattia. Saha painaa ilman terälaitetta tankit tyhjänä 6,6 kiloa.

Mallin tärkeimmät markkina-alueet ovat esimerkiksi Keski-Euroopan vuoristoalueilla jossa järeää puustoa hakataan metsurityönä. Suomssa tämän kokoluokan sahoja käyttävät lähinnä pihapuiden kantajat jotka tarvitsevat tehokasta sahaa järeiden runkojen pilkkominen.

Malli korvaa markkinoilla pitkään olleen Husqvarna 372:n. Uutuusmallissa on pakokaasupäästöjä puhdistava ilmahuuhtelu, jota valmistaja kutsuu Xtorqiksi. Lisäksi moottorissa on elektroninen Autotune-järjestelmä, joka ohjaa sekä kaasutinta että sytytysjärjestelmän toimintaa.

Uutuusmalli ensiesiteltiin Sveitsin Luzernin metsämessuilla. Suomessa malli tulee myyntiin ensi vuoden alkupuolella.

Samassa yhteydessä husqvarna esitteli myös omaa tuotantoaan olevan 3/8-jaollisen X-cut-teräketjun, joka on tarkoitettu suuriin, tehokkaisiin moottorisahoihin.

Myös Husqvarnan kovin kilpailija, saksalainen Stihl toi tällä viikolla markkinoille saman kokoluokan Stihl MS 462. Se painaa 6 kiloa. Moottorin teho on neljä kilowattia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat