Isot metsäkonevalmistajat poissa FinnMetkosta

Metsäkonevalmistajat Ponsse, Komatsu ja John Deere jäävät pois FinnMetko-näyttelystä ensimmäisen kerran ainakin 20 vuoteen. Koronapandemian vuoksi näyttely toteutetaan Jämsässä syykuun alussa erityisjärjestelyin.

FinnMetko-näyttely toteutuu koronaviruspandemiasta huolimatta 3.–5. syyskuuta 2020, mutta jonkin verran erilaisena kuin ennen. Aiempina vuosina näkyvästi mukana olleet Ponsse, Komatsu ja John Deere ovat kaikki tehneet päätöksen jättäytyä pois näyttelystä.

Syyt liittyvät pandemian aiheuttamaan epävarmuuteen ja riskeihin. Näyttelyyn osallistuminen on vaatinut metsäkonevalmistajilta usein kuukausien valmistautumisen ja siksi päätös osallistumisesta oli tehtävä jo aikaisin keväällä.

”Suomen henkilöstöstämme kolme neljästä on osallistunut aiemmin näyttelyyn. Tartuntariskin vuoksi jouduimme tekemään jo toukokuussa päätöksen olla osallistumatta” kertoo Komatsu Forestin markkinointijohtaja Timo Korhonen.

Ponssen osalta pandemian aiheuttamat rajoitukset osuivat harmilliseen saumaan, sillä yhtiöllä on 50-vuotisjuhlavuosi, jota silmällä pitäen oli suunniteltu runsaasti tapahtumia.

”Jouduimme keskeyttämään kansainvälisen 50-vuotisjuhlakiertueen heti maaliskuussa. FinnMetkosta pois jättäytyminen oli vaikea päätös, mutta riski oli liian suuri. Tilanne on hyvin poikkeuksellinen, näyttely on ollut merkittävä tilaisuus tavata asiakkaita. Myös tuotannon työntekijöille on yleensä järjestetty mahdollisuus vierailla näyttelyssä”, kertoo Ponssen viestintäpäällikkö Katja Paananen.

Myös Ponsse pyrkii kaikin keinoin varjelemaan erityisesti tuotannon työntekijänsä tartunnoilta ja karanteeneilta. John Deere noudattaa samaa linjaa.

­”Keski-Euroopassa peruttiin kaikki tapahtumat, joten päätös oli looginen. Halusimme varjella henkilöstöä ja asiakkaita riskeiltä. Toki tällaisena vuonna kyse on myös kustannussäästöistä”, sanoo toimitusjohtaja Timo Ylänen John Deereltä.

John Deere ilmoitti lomautuksia koskevista yt-neuvotteluista maaliskuun lopussa.

Konevalmistajien mukaan kukin kolmesta on osallistunut FinnMetkoon aiempina vuosina säännöllisesti ja tämä on ensimmäinen kerta ainakin 20 vuoteen, kun kaikki kolme ovat poissa.

FinnMetkoon on osallistumassa noin 300 muuta näytteilleasettajia. Näyttelynjohtaja Erkki Eilavaaran mukaan ilmoittautumisia alkoi tulla uudelleen sen jälkeen, kun näyttelyn järjestäminen varmistui kesäkuussa. Järjestäjät seuraavat koko ajan koronavirustilanteen kehittymistä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat