Jonsered häviää sahamarkkinoilta ­– myynti loppuu Ruotsissa jo vuoden vaihteessa

Alasajoa perustellaan merkin jäämisellä muiden yhtiön muiden tuotemerkkien jalkoihin.

Husqvarna on ilmoittanut, että Jonsered-merkkisten tuotteiden myynti loppuu Ruotsissa vuoden vaiheessa. Suomessa myynti jatkuu hieman pidempään.

Jonseredin vetäytyminen Suomen markkinoiltakin alkaa ensi vuonna, jolloin punamustan sahamerkin myynti loppuu yksityisiltä sahaliikkeiltä. Myynti jatkuu Hankkijan ja S-ryhmän ketjuissa voimassa olevien sopimusten päättymiseen asti. Sopimusten takarajaa ei paljasteta, mutta kyse lienee muutamasta vuodesta.

Asiasta ensiksi kertoneen, Ruotsissa ilmestyvän maaseutusanomalehti ATL:n haastattelemat Husqvarnan edustajat kertovat Jonsered-merkin alasajon syyksi sen, että merkki on jäänyt konsernin muiden tuotemerkkien, Husqvarnan ja Gardenan jalkoihin markkinoilla. Jonsered ei myöskään globaalisti ole yhtä tunnettu merkki kuin Husqvarna.

Varaosien saatavuus turvataan 10 vuodeksi

Jonsered on jo viime vuosina karsinut ammattikäyttöön tarkoitettujen sahojen valikoimaa. Tällä hetkellä sen tärkeimmät metsäkäyttöön tarkoitetut mallit ovat moottorisaha, CS 2253 ja raivaussaha FS 2245.

Suomen Husqvarnalta kerrotaan, että merkin loppumisesta huolimatta Jonseredin varaosien saatavuus turvataan kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Jonsered on Husqvarna-konsernin omistama tuotemerkki. 1970-luvulle asti se oli itsenäinen yritys, jonka sahoja myytiin Suomessa Raket-merkillä.

Vuonna 1979 Husqvarnan silloin omistanut Elektrolux-konserni osti Jonseredin. Samoihin aikoihin Elektrolux osti myös ruotsalaisen Partnerin ja norjalaisen Jobun.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat