Käräjäoikeus: Raivaussaha on vaarallinen työväline

Työntekijän perehdyttämisen laiminlyönti toi työnjohdolle sakot.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Helsingin kaupungin rakentamispalvelun johtoa 20 päiväsakon rangaistuksiin työturvallisuusrikoksesta, kertoo Helsingin Uutiset. Lisäksi Helsingin kaupunki tuomittiin 5 000 euron yhteisösakkoon.

Tuomion syynä on lokakuussa 2014 sattunut työtapaturma, jossa raivaussahan osaamaton käyttö aiheutti vakavan onnettomuuden.

Kausityöntekijä ja puutarha-apulainen olivat raivaamassa pientä puustoa. Kausityöntekijä käytti raivaussahaa ensimmäistä kertaa, eikä hän ollut saanut perehdytystä sen käsittelyyn.

Puutarha-apulainen huomasi kausityöntekijän olevan vaikeuksissa ja meni lähemmäs auttaakseen. Tällöin raivaussaha kimposi puusta, ja sahan terä osui puutarha-apulaisen jalkoihin aiheuttaen vakavat vammat.

Käräjäoikeuden mukaan kausityöntekijää ei ollut perehdytetty ja opastettu raivaussahan käyttöön eikä työskentelyä ollut valvottu. Oikeus katsoi myös, että kysymyksessä oli vaarallinen työväline, jonka käyttö edellyttää erityistä työolojen ja työtapojen tarkkailua.

Kommentit (1)

  1. Taitaa olla niin, että koulutus on jäänyt kokonaan tekemättä sekä sahan käyttäjälle, että puutarha-apulaiselle.

Metsänhoito Metsänhoito