Keskuslaboratorion koeajo- ja laboratoriopalveluille uusi omistaja

Liiketoiminta-alueen ostaja Innomaterials Oy perustettiin viime vuonna.

Metsäalan tutkimusta harjoittava Oy Keskuslaboratorio-Centrallaboratorium Ab (KCL) on myynyt koeajo- ja laboratoriopalvelut -liiketoiminnan Innomaterials-yhtiölle. Kauppahintaa ei kerrottu.

Innomaterials Oy on suomalaisten bio- ja rahoitusalalla toimivien yrittäjien ja Keskuslaboratorion johdon viime vuonna perustama yritys.

Innomaterials Oy vaihtaa nimensä Oy Keskuslaboratorio-Centrallaboratorium Ab:ksi ja samalla Oy Keskuslaboratorio-Centrallaboratorium Ab:n nimi muuttuu.  KCL brändinimi siirtyy Innomaterials Oy:n käyttöön.

Kaupan yhteydessä KCL:n henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen.

Keskuslaboratorio perustettiin vuonna 1916 ja sen omistavat Metsä Board Oyj, Metsä Fibre Oy, Stora Enso Oyj ja UPM-Kymmene Oyj.

”Tällä kaupalla varmistetaan tärkeän koetoiminnan ja laboratoriotoiminnan jatkuvuus sekä mahdollistetaan palvelutarjonnan laajentuminen biotalouden uusille alueille”, toteaa KCL:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pitkänen tiedotteessa.

KCL työllistää yli kolmekymmentä ammattilaista. Se palvelee biomateriaalien ja kiertotalouden asiakkaita globaalisti ja tarjoaa testaus-, pilotointi-, laboratorio- ja scale-up palveluita. Yhtiön kiinteistötoiminnot eivät kuulu kauppaan.

Korjaus 3.1. klo 8.18: Toisin kuin uutisessa aikaisemmin kerrottiin, vain KCL:n yksi liiketoiminta-alue eli koeajo- ja laboratoriopalvelut on vaihtanut omistajaa, ei koko yhtiö.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit