Lähi-Tapiola kasvatti yhteismetsänsä pinta-alan 2,5-kertaiseksi

Osakaskiinteistöjä yhteismetsällä oli viime vuoden lopussa 103, kun niitä vuosi aikaisemmin oli 37.

Lähi-Tapiolan yhteismetsän kokonaistuotto ylsi sen toisena toimintavuotena 8,4 prosenttiin ja pinta-ala kasvoi viime vuodesta kaksi ja puolikertaiseksi 7 358 hehtaariin, yhtiö tiedottaa.

Osakaskiinteistöjä oli vuoden lopussa 103, kun niitä vuosi aikaisemmin oli 37.

Suomessa oli tammikuun alussa yhteensä 636 yhteismetsää. Yhteismetsien suosio on kasvanut tasaisesti, ja myös yhteismetsien fuusiot kasvattavat suosiota.

”Oikeasti isoja yhteismetsiä on vain kymmenisen kappaletta. Pienissä yhteismetsissä on huomattu, että on kannattavaa liittyä osaksi isompaa, metsätalouden johtava asiantuntija Marika Makkonen sanoo.

Makkosen mukaan Lähi-Tapiolan yhteismetsän tunnettuus on kasvanut hyvin. Silti moni sekoittaa sen edelleen metsärahastoon.

Yhteismetsä on erillinen oikeushenkilö, jonka toimintaa ohjaa yhteismetsälaki. Valvontaviranomainen on Suomen metsäkeskus. Kaikki metsäomaisuus sijaitsee Suomessa, ja yhteismetsä maksaa veronsa Suomeen.

”Yhteismetsässä metsiä ei myydä eikä metsäkokonaisuuksia rikota. Irtaantuminen yhteismetsästä tapahtuu osuuksia myymällä. Meillä on pitkä sijoitushorisontti, koska yhteismetsällä ei ole päättymispäivää”, Makkonen selventää

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus