LapWallin puuelementit tarjoavat mahdollisuuden hiilidioksidin poisto-oikeuksiin

Puro.earth-markkinapaikka yhdistää hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajat ja poisto-oikeuksista kiinnostuneet toimijat

Puisia elementtirakenteita valmistava LapWall on hyväksytty hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi Puro.earth-markkinapaikalle. Markkinapaikka yhdistää hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajat ja poisto-oikeuksista kiinnostuneet toimijat. LapWall on toinen suomalainen markkinapaikalle hyväksytty rakentamisen tuotteita valmistava yritys. Tällä hetkellä markkinapaikalla on 18 poisto-oikeuksia tarjoavaa yritystä.

Puro.earth-markkinapaikka on arvioinut, että puusta valmistetut rakennusmateriaalit ovat merkittävä hiilidioksidin ilmakehästä poistamisen metodi niiden suuren teollisen tuotannon volyymin mahdollisuuden ja kohtuullisten kustannusten ansiosta. Ennen markkinapaikalle hyväksyntää tehdyssä auditoinnissa todettiin, että LapWallin elementit sitovat neliömetrille noin 21 kiloa hiilidioksidia koko käyttöiäkseen.

LapWall aikoo investoida markkinapaikalta saatavat tuotot kapasiteetin kasvattamiseen ja ympäristöystävällisemmän tuotannon kehittämiseen.

”Tulemme investoimaan vuosien 2022–2024 välisenä aikana yli viisi miljoona euroa uuteen tuotantoteknologiaan automatisoitujen elementtilinjojen ja uuden osavalmistustehtaan muodossa”, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat