Lidlille nousee puurakenteinen myymälä Riihimäelle – valmista loppuvuonna

Puurakentaminen on kauppaketjulle yksi keino hiilineutraaliuden tavoittelussa.

Kauppaketju Lidlille valmistuu puurakenteinen myymälä Riihimäelle. Tavoitteena on, että myymälä avataan vuoden lopulla, työt aloitettiin viime vuoden elokuussa.

Myymälän teräsrakenteet on korvattu puulla: Kaikki kantavat rakenteet ulkoseiniä, välipohjaa ja kattorakenteita myöten on suunniteltu puurakenteisiksi. Myös julkisivu tehdään leveästä puupaneelista.

Puuta käyttämällä rakentamisesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt pienentyvät lähes neljänneksellä.

”Puumyymälän rakentaminen on yksi työkalu pakissamme, kun tavoittelemme hiilineutraaliutta vuoden 2025 loppuun mennessä”, sanoo kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen Lidlistä.

Puurakenteisia myymälöitä on kehitetty yhdessä Lidl Ruotsin ja Tanskan kanssa. Ruotsissa Lidlin ensimmäinen puumyymälä avattiin Visbyyn viime kesänä. Riihimäen myymälärakennuksen puiset rakenteet on suunnitellut Sweco.

Lidlissä toivotaan, että julkisten toimijoiden ohella myös yhä useampi yksityinen yritys etsisi keinoja rakentaa ympäristö- ja ilmastoystävällisemmin.

”Riihimäen myymälä on meille tärkeä kokeilu ja toivomme, että sieltä saadut kokemukset kannustavat muitakin tutustumaan puurakentamiseen”, Kaikkonen sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat