Luke: Kantorahatuloissa 16 prosentin pudotus viime vuonna

Kuusi on tulojen kannalta yhä tärkein puulaji.

Kantorahatulot kutistuivat viime vuonna. Luonnonvarakeskuksen ennakkotiedon mukaan kantorahatuloja kertyi 2,3 miljardia euroa, mikä on reaalisesti 16 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Tulot olivat kuitenkin yhtä suuret kuin edeltäneellä viisivuotiskaudella keskimäärin.

Yksityismetsänomistajille kantorahatuloa tuli runsaat 2 miljardia euroa. Yksityismetsissä tukkipuun osuus tuloista oli 68 prosenttia.

Tulojen kannalta tärkein puulaji oli kuusi – se toi kantorahatulosta 44 prosenttia. Kuusen osuus pieneni kuitenkin kaksi prosenttiyksikköä viime vuodesta. Kuusitukin hakkuut myös vähenivät puutavaralajeista eniten, peräti 15 prosenttia. Kuusikuidun hakkuut laskivat 9 prosenttia.

Mänty oli tärkein puulaji Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomen maakunnissa. Näissä sen osuus kantorahatuloista oli 53–72 prosenttia.

Maakunnista eniten kantorahatuloja kertyi jälleen Etelä-Savossa, yhteensä 280 miljoonaa euroa. Siitä yksityismetsien osuus oli runsaat 250 miljoonaa euroa. Myös Pohjois-Savossa yksityismetsien kantorahatulot ylittivät 200 miljoonaa euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Blogit ja Kolumnit

Keskustelut

Kuvat