Luonnonhoitokortin osaamiskoe uusiksi

Kortti sopii hyvin niin koneenkuljettajille, metsureille kuin leimikon suunnittelijoillekin.

Suomen metsäkeskus on uudistanut luonnonhoitokortin osaamiskokeen. Kokeen lisäksi myös oppimateriaaleja on muutettu. Uudistettu koe otetaan käyttöön tänä vuonna.

Osaamiskoe koostuu monivalintakokeesta ja maastotehtävistä. Monivalintakokeessa on 50 kysymystä luonnonhoidosta, paino on luontokohteiden ja monimuotoisuutta ilmentävien piirteiden tunnistamisessa. Maastokokeessa on tunnistettava luontokohteet ja pohdittava esimerkiksi säästöpuihin tai vesiensuojeluun liittyviä kysymyksiä. Lisäksi on osattava tunnistaa puu- ja kasvilajeja.

Kokeen sisäosuus tehdään jatkossa sähköisenä kokeena.

Oppimateriaalina on Tapion hyvän metsänhoidon suositukset tietyiltä osin. Mukaan on otettu asiaa myös jatkuvasta kasvatuksesta sekä Monimetsä-hankkeessa tuotetut talousmetsien luonnonhoidon neuvontamateriaalit.

Luonnonhoitokortti on käytännönläheinen metsäalan osaamispaketti, jolla voi varmistaa ja osoittaa talousmetsien luonnonhoito-osaamisensa. Kortti soveltuu hyvin niin koneenkuljettajille, metsureille, leimikon suunnittelijoille kuin metsänomistajillekin. Kokeisiin voi ilmoittautua Metsäkeskuksen sivuilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut