Luontoarvoille uusi kauppapaikka verkkoon

Luontoarvot.fi -palvelussa luontoarvojen ostajat ja myyjät kohtaavat.

Juuri avatussa Luontoarvot.fi -palvelussa metsänomistajat voivat tarjota metsissään olevia monimuotoisuuskohteita ostettavaksi, vuokrattavaksi tai muuten käytettäväksi. Kohteet voivat vaihdella yksittäisistä säästöpuista pysyviin suojelualueisiin tai riistatiheiköistä soiden ennallistamiseen.

Vastaavasti luontoarvoista kiinnostuneet henkilöt, yritykset ja muut toimijat voivat julkaista hankintailmoituksia tai ostotarjouksia haluamistaan luontokohteista, rakennepiirteistä tai vaikkapa ennallistamistoimista.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n tarjoamassa palvelussa käyttäjät valitsevat vapaasti, millaisia luontoarvoja palveluun tuovat. Arvottaminen ja hinnoittelu tapahtuu ostajan ja myyjän välillä.

”Palvelu on alkuvaiheessa ilmoitustaulu -tyyppinen järjestelmä, jonka avulla luontoarvoja myyvät metsänomistajat ja ostajat voivat kohdata”, kertoo kenttäpäällikkö Seppo Niskanen.

Alkuvaiheessa luontoarvokauppa tehdään palvelun ulkopuolella, mutta tulevaisuudessa palveluun on tarkoitus lisätä toiminnallisuuksia esimerkiksi sopimusten solmimiseen liittyen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat