Maailman korkein puutalo

Norjaan nousee yli 80-metrinen puukerrostalo.

Puukerrostaloja on viime vuosina rakennettu paljon, ja jo monta niistä on ehditty nimetä maailman korkeimmaksi. Norjalaisen Moelvenin johtaja Morten Kristiansenin mukaan sekä nykyinen että seuraava maailmanmestaruus on kuitenkin norjalaisten hallussa. Tällä hetkellä korkein puurakennus on Bergeniin 2015 valmistunut 14-kerroksinen ja 51-metrinen talo.

”Parhaillaan rakennettavasta Mjöstornetista tulee maailman korkein”, kertoi Kristiansen tällä viikolla Virkesforum-tilaisuudessa Tukholmassa.

Moelven toimittaa rakennukseen tarvittavan liimapuun. CLT-levyt tulevat Stora Ensolta ja Kertopuu Metsä Groupilta. Yli 80 metriä korkeaan taloon tulee 18 kerrosta asuntoja, toimistotiloja ja muun muassa hotelli.

Jo olemassa olevista rakennuksista maailman korkeimman puukerrostalon tittelistä kilpailevat myös 53-metrinen rakennus Vancouverissa Kanadassa sekä 52-metrinen talo Brisbanessa Australiassa. Suomen korkeimmaksi puukerrostaloksi sanotaan Joensuun Penttilänkulmaan nousevaa 14-kerroksista opiskelijataloa.

Myös puinen pilvenpiirtäjä on suunnitteilla. Lontooseen kaavailtu Oakwood Tower olisi 300 metriä korkea.

Oheiselta videolta näkyy, miltä norjalaisella rakennustyömaalla Mjösa-järven rannalla näytti viime viikolla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat