Maailman suurin metsäkonevalmistaja esitteli uuden mallistonsa

John Deeren katkotun puutavaran korjuukoneet valmistetaan myös jatkossa Joensuussa.

John Deeren uusi H-mallisto sisältää entistä isompia ajokoneita.
John Deeren uusi H-mallisto sisältää entistä isompia ajokoneita.

John Deere on uudistanut metsäkonemallistonsa. Uusi H-mallisto sisältää entistä isompia ajokoneita. Jatkossakin kaikki John Deeren katkotun puutavaran korjuukoneet valmistetaan Joensuussa.

Uusi mallisto on esittelykiertueella ja koneiden kauppa on jo aloitettu. Ensimmäiset h-sarjalalaiset toimitetaan ensi tammikuussa.

Hakkuukonemalliston uudistamisessa on korostettu koneiden helppokäyttöisyyttä ja tuottavuutta. Harvesteripään ohjaukseen on tarjolla älykäs harvesteripään ohjaus, IHC, joka mukauttaa pään toimintaa olosuhteisiin ja käsiteltävälle puulajille automaattisesti.

H-sarjan hakkuukoneet ovat kokoluokaltaan tuttuja, yleiskäyttöön sopiva 1270 H -harvesteri ja tukkimetsien puintiin tarkoitettu 1470 H -harvesteri.

John Deeren kevyimpien 1070- ja 1170 -hakkuukoneiden H-sarjan mallit esitellään myöhemmin. Sama koskee myös malliston kevyitä ja keskikokoisia kuormatraktoreita.

Entistä isompia kuormatraktoreita

John Deeren kuormatraktorimallistoon H-sarja tuo entistä enemmän puuta kerralla tuovia koneita.

Kantavuudeltaan 20-tonninen 2010 H on suunniteltu muun muassa Ruotsiin jossa hakkuualat ovat meikäläistä suurempia ja ajomatkat pidempiä sekä eukaplantaasien korjuuseen.

Malliston järein kone, 25 tonnin kuormaa kantava 2025 H on tarkoitettu ensisijaisesti eukaplantaaseille, joissa kysytään suurta kantavuutta. Kantavuudeltaan kone vastaa Ponssen Mammoth-kuormatraktoria.

”Ei 2025 H ole vastaus Ponsselle vaan se on vastaus asiakkaidemme tarpeisiin. Esimerkiksi Brasilian ja Uruguayn eukametsien korjuuseen halutaan kantavuudeltaan isoja koneita”, sanoo viestinnän asiantuntija Elina Suuriniemi John Deereltä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat