Maailman suurin yksilinjainen sellutehdas luovutettu UPM:lle Uruguayssa

Paso de los Torosin tehtaan tuottaman sellun avulla UPM pyrkii vastaamaan kasvavaan kysyntään erityisesti Kiinassa.

Paso de los Torosin sellutehtaan vuosikapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua. (Kuva: UPM)
Paso de los Torosin sellutehtaan vuosikapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua. (Kuva: UPM)

Kansainvälinen teknologiakonserni Andritz on luovuttanut metsäteollisuusyhtiö UPM:lle Uruguayssa sijaitsevan Paso de los Torosin sellutehtaan. Kyseessä on UPM:n suurin investointi tähän mennessä.

Tehtaan vuosikapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua, ja se on sekä Uruguayn suurin sellutehdas että maailman suurin yksilinjainen sellutehdas.

Lisäksi tehdas tuottaa ylijäämäsähköä Uruguayn sähköverkkoon.

”Uusi maailmanluokan tehtaamme lisää selluntuotantokapasiteettiamme yli 50 prosentilla. Se edustaa uusinta ja parasta saatavilla olevaa teknologiaa, joka takaa parhaan suorituskyvyn mahdollisimman vähäisillä ympäristövaikutuksilla ja optimoidulla kunnossapidolla”, sanoo UPM Fibres -liiketoiminta-alueen johtaja Aki Temmes.

Paso de los Torosin tehtaan tuottaman sellun avulla UPM pyrkii vastaamaan kasvavaan kysyntään erityisesti Kiinassa, mutta myös uusilla markkinoilla. UPM on viimeisen vuosikymmenen aikana vakiinnuttanut asemaansa selluntoimittajana Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Euroopassa. Seuraavaksi yhtiö haluaa hyödyntää kasvanutta tuotantokapasiteettiaan Pohjois-Amerikan markkinoiden kehittämiseen.

UPM:llä on tällä hetkellä toiminnassa kaksi eukalyptussellutehdasta Uruguayssa. Myös vuonna 2007 toimintansa aloittanut Fray Bentosin tehdas oli Adritzin toimittama.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa