Maanomistajat tyrmäävät ympäristöjaoston kannanoton

Eurooppalaisten maanomistajajärjestöjen mukaan europarlamentin ympäristöjaoston kannanotto ei huomioi bioenergian merkitystä EU:n ilmastotavoitteiden kannalta ja haittaa maaseudun kehitystä.

Euroopan metsänomistajajärjestöt tyrmäävät europarlamentin ympäristöjaoston kannanoton komission esittämistä metsäbiomassan kestävyyskriteereistä. Järjestöjen mukaan kannanotto ei huomioi bioenergian merkitystä EU:n ilmastotavoitteiden kannalta ja haittaa muun muassa maaseudun kehitystä sekä ilmastomuutoksen torjuntaa.

”Kannanoton esittämät toimet uhkaisivat kestävän EU:ssa kasvatetun biomassan toimituksia bioenergia-alalle”, Euroopan metsänomistajien yhdistyksen (CEPF) pääsihteeri Emma Berglund toteaa.

Järjestöt muistuttavat myös, että esitetyt metsäbiomassan energiakäytön rajoitukset heikentäisivät kestävän metsätalouden kannattavuutta ja uhkaisivat myös laatupuun tuotantoa.

CEPF:n lisäksi ympäristöjaoston kannanoton tuomitsivat Euroopan valtionmetsien yhdistys (Eustafor) ja maataloustuottajien järjestö (Copa&Cogeca)

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut