Maaseudun työvoimapulaan haetaan ratkaisuja

Töitä Suomesta -palvelu valjastetaan julkisen hallinnon tueksi.

Maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä MTK etsivät yhdessä ratkaisuja koronakriisin aiheuttamaan maaseudun yritysten työvoimapulaan. Keskeinen keino on julkisten työ- ja elinkeinopalveluiden sekä järjestöjen Töitä Suomesta -palvelun yhteistyö.

Koronan suljettua rajat 16 000 ulkomaalaista kausityöntekijää ei pääse maaseudun töihin. Huoltovarmuuden kannalta kriittisiin kevään maa-, metsä- ja kalataloustöihin voidaan saada 1 500 ulkomaista kausityöntekijää.

”Tämä tarkoittaa suurta tarvetta kotimaisen työvoiman saamiseksi tulevan kauden töihin ja tästä syystä haemme monia eri keinoja asian ratkaisemiseksi”, toteaa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Töitäsuomesta.fi-palvelu on turvallinen ja täysin maksuton kaikille asiakkaille.

”Yhteistyö maaseutuelinkeinoja tuntevien tahojen kanssa on välttämätöntä. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että MTK, ProAgria ja Suomen kylät ovat panostaneet Töitä Suomesta verkkosivun ja yhtiöön, joiden kanssa alueelliset TE-toimistot voivat yhdessä auttaa maaseudun yrityksiä”, toteaa maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito