Metsä Group suosittelee lehdoille luonnonhoitoa

Yhtiö painottaa lehtojen käsittelyssä monimuotoisuutta puunkasvatuksen sijaan.

Metsä Group aikoo ensi vuodesta alkaen käydä läpi jäsentensä metsissä sijaitsevat lehdot ja tehostaa neuvontaa niiden hoidossa.

”Omistajajäsenten talousmetsien lehdoille suosittelemme ensisijaisesti luonnonhoitoa ja parhaille kohteille vapaaehtoista suojelua. Päätöksen käsittelystä tekee aina metsänomistaja”, Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtaja Juha Mäntylä sanoo.

Luonnonhoidon suosittelu tarkoittaa, että lehtojen käsittelyssä painotetaan monimuotoisuutta parantava hoitoa puunkasvatuksen sijaan.

”Lehtoja on Suomen metsien pinta-alasta vain 1–2 prosenttia, mutta noin 45 prosenttia uhanalaisista lajeista elää ensisijaisesti lehdoissa. Olemme jo aloittaneet henkilökuntamme koulutuksen, jotta he osaavat neuvoa omistajajäseniämme lehtojen hoidossa”, Mäntylä kertoo.

Lehdot ovat metsistä viljavimpia, joten yksittäisen metsänomistajan näkökulmasta myös lehdon taloudellinen arvo voi olla merkittävä.

Metsä Group käynnisti vuonna 2020 talousmetsien ekologisen kestävyyden ohjelman. Lehtojen hoitoon tehty linjaus on osa ohjelmaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat