Metsä Groupin puukuitupakkaukset esisuunnitteluun, tehdaspäätös ensi vuonna

Mahdollinen tehdas rakennettaisiin yhtiön Raumalla sijaitsevalle tehdasalueelle.

Metsä Group aloittaa esisuunnitteluprojektin, jonka tulosten perusteella yhtiö arvioi investointia ensimmäiseen kaupalliseen Muoto-tehtaaseen. Esisuunnittelun arvioidaan valmistuvan ensi vuoden alussa.

Esisuunnittelun tulosten ja samaan aikaan Äänekosken koetehtaalla tehtävän työn perusteella Metsä Group arvioi uuden liiketoiminnan aloittamisen ja sitä tukevan tehdasinvestoinnin mahdollisuutta.

Metsä Group on jo päättänyt, että mahdollinen tehdas rakennettaisiin yhtiön Raumalla sijaitsevalle tehdasalueelle.

Uusiutuvasta raaka-aineesta tehdyt ja kierrätettävät Muoto-pakkaukset soveltuvat esimerkiksi noutoruualle, marjarasioiksi, pakkausalustoiksi tai yhdistelmäpakkauksiksi.

“Matka ideasta teolliseen mittakaavaan on pitkä ja monivaiheinen. Päätös esisuunnitteluprojektin aloittamisesta on meille merkittävä virstanpylväs. Lisäkehitystä tarvitaan vielä monilla alueilla, mutta meillä on nyt riittävästi tietoa tämän keskeisen tehdassuunnitteluvaiheen käynnistämiseen”, sanoo Niklas von Weymarn, Metsä Springin toimitusjohtaja.

Aiemmin tänä vuonna Metsä Spring nimitti esisuunnitteluhankkeen johtajaksi Veli-Pekka Kyllösen. Hänen tiiminsä tulee koostumaan 5–10 asiantuntijasta, joiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat