Metsäala hämmästelee ympäristöministerin koronatyöryhmän kokoonpanoa

Metsätalouden edustajaa ei mahtunut joukkoon, joka valmistelee koronan jälkeisen elvytyksen sekä ilmastokriisin ja luonnonsuojelun yhdistämistä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) asetti eilen työryhmän laatimaan ehdotuksia koronakriisin jälkeisistä elvytystoimista, jotka vastaavat samalla ilmastokriisiin ja luonnon köyhtymiseen. Ryhmän puheenjohtajina toimivat Sitran johtaja Mari Pantsar ja ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Ryhmän kokoonpanossa herätti tuoreeltaan huomiota, että yhtään metsätalouden edustajaa ei ollut mahtunut joukkoon. Teollisuudenaloista edustettuina ovat energiateollisuus ja teknologiateollisuus, ja luonnonsuojelujärjestöistä mukana on WWF.

Mikkonen puolusti valintoja Twitterissä sillä, että työryhmä tulee kuulemaan laajasti eri tahoja ja että maa- ja metsätalouden toimijoiden ehdotukset ovat tervetulleita.

”Jotkut toimialat kutsutaan jäseniksi linjaamaan, joitakin keskeisiä vain ’kuullaan’. Kannattaisi nyt ympäristöministeriön nostaa itse käsi pystyyn virheen merkiksi ja täydentää ryhmää”, oli Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtajan Timo Jaatisen vastaus.

Jaatinen toivoi myös ryhmään edustajaa maa- ja metsätalousministeriöstä, ”ettei työ jää vain yhden ministeriön harjoitukseksi”.

MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen puolestaan ihmetteli, että ”biotalous ei taida kuulua kestävään talouteen ja elvytykseen”.

Työryhmän toimikausi kestää syyskuun loppuun. Ehdotukset kiireisistä toimenpiteistä laaditaan hallituksen asettaman valmisteluryhmän käyttöön 15. toukokuuta mennessä.

Kommentit (1)

  1. tamperelainen

    Vihreillä ministereillä politikointi edellä mennään,vaikka julkisuuteen pyritty antamaan erilaista kuvaa.Selvä viesti:Biotalous ei kuulu ykkösjuttuihin

    WWF on subjektiivinen painostujärjestö,miksi sillä on virallinen asema työryhmässä?

    Veikkaukseni:Vihreiden suosio laskussa.ministereillä huonoja ”ulostuloja”

Metsänhoito Metsänhoito