Metsäkeskuksen tietojärjestelmän päivitys venyy, metsävaratiedot ajan tasalle vasta huhtikuussa

Tietoja voi päivittää, mutta näkyviin ne tulevat vasta myöhemmin.

Metsäkeskus uudistaa Metsään.fi-palvelun taustalla toimivaa tietojärjestelmää. Uudistustöiden takia metsävara- ja luontotietojen päivitys ei ole onnistunut lokakuun jälkeen. Palvelussa näytettävät metsävarakuviot, erityisen tärkeät elinympäristökuviot ja hila-aineisto vastaavat lokakuun päivitystilannetta.

Nyt näyttää siltä, että katkos päivityksissä kestää tämän kevään huhtikuulle saakka, Metsäkeskuksesta kerrotaan. Alen perin katkoksen piti kestää tammikuun loppuun.

Tehdyistä metsätöistä on voinut ilmoittaa palveluun katkon aikanakin. Tiedot on otettu vastaan, mutta niiden päivittymisen aikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

”Tiedot tullaan viemään järjestelmäämme, josta ne tulevat näkyviin myös Metsään.fi-palveluun. Valitettavasti emme voi vielä sanoa tarkkaa aikaa, koska tiedot ovat näkyvissä palvelussa. Tämä työ vaatii vielä jatkokehitystä”, sanoo metsätiedon palvelupäällikkö Jussi Lappalainen.

Katkos metsävaratietojen päivityksessä ei kuitenkaan vaikuta Metsään.fi-palvelun käyttöön, Metsäkeskuksesta vakuutetaan.

”Palvelussa voi edelleen asioida aivan kuten tähänkin saakka”, metsänomistajapalvelujen päällikkö Ilpo Rautio muistuttaa.

Katkos vaikuttaa myös palvelua käyttäviin metsäalan toimijoihin. Ne ovat ladanneet metsä- ja luontotietoa palvelusta tiedostomuotoisina paketteina. Aineistopaketteja voi ladata edelleen, mutta ne vastaavat sisällöltään viime lokakuun tilannetta (20.10.2022). Päivitetyt aineistopaketit on tarkoitus saada jakeluun tämän vuoden heinäkuuhun mennessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat