Metsäkeskus ryhtyy kartoittamaan yksityisteiden kuntoa

Tulevaisuuskatsauksen mukaan yksityistiepalveluiden tuottajiksi tarvitaan pikaisesti lisää ammattimaisia palvelu- ja koneyrittäjiä.

Suomen metsäkeskus on aloittanut laajan hankkeen, jossa kartoitetaan Suomen yksityisteiden ja niiden siltojen kuntoa, selvitetään energiapuuterminaalien tilanne ja tarve sekä kannustetaan tiekuntia teiden perusparannukseen ja kunnossapitoon.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa yksityistieverkoston kunnon parantamiseksi ja tulevien vuosien puu- ja energiahuollon varmistamiseksi. Kuntokartoitusten avulla yrittäjät voivat löytää uusia työkohteita eri puolilta Suomea.

Metsäkeskuksen tuoreen tulevaisuuskatsauksen mukaan yksityistiepalveluiden tuottajiksi tarvitaan pikaisesti lisää ammattimaisia palvelu- ja koneyrittäjiä.

”Yksikään tie- tai siltahanke ei käynnisty ennen kuin tiekunnat on herätelty asiaan. Tämän osa-alueen hallinta on monelle infra-alan toimijalle vierasta. Se on osaltaan vaikuttanut siihen, etteivät yksityistiehankkeet ole löytäneet infra-alan toimijoiden palveluntarjontaan toivotulla tavalla, sanoo metsäteiden johtava asiantuntija Mika Nousiainen.

Suomessa on yksityisteitä noin 370 000 kilometriä. Yksityisteiden varsilla asuu noin puoli miljoonaa ihmistä. Tiekuntia on Suomessa noin 60 000, ja ne päättävät yksityisteiden perusparannuksista ja kunnossapidosta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus