Metsän etunoja -palkinto Nils Torvaldsille

Torvalds on lisännyt tietämystä metsien ehkäisevästä roolista ilmastonmuutoksessa, palkitsemista perusteltiin.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds on palkittu Metsän etunoja -tunnustuspalkinnolla. Palkitsemista perusteltiin Torvaldsin vuosia jatkuneella työllä Suomen metsien, metsäosaamisen ja metsien käytön puolesta.

Hänen asiantuntemuksensa oli erityisen tarpeellista tänä syksynä, kun europarlamentti äänesti metsien käytön kestävyyttä koskevasta Lulucf-direktiivistä. Maankäyttöä, sen muutosta ja metsätaloutta säätelevä esitys uhkasi muuttaa Suomen metsät hiilinielusta päästölähteeksi.

”Hiilinielukysymykseen sekä biomassan kestävyyskriteereihin paneutunut Torvalds on keskustellut Brysselissä väsymättömästi kollegoidensa ja muiden toimijoiden kanssa. Hän on lisännyt arvokasta tietämystä metsien ehkäisevästä roolista ilmastonmuutoksessa ja suomalaisen metsänhoidon vaikutuksesta hiilinielujen kasvattamiseen”, sanoi Metsämessujen johtoryhmän puheenjohtaja Kristiina Vuopala Metsähallituksesta.

”Lulucf ei ole vielä maalissa, mutta toivotaan, että parlamentissa tehty pohjatyö kantaa”, Torvalds muistutti.

5 000 euron suuruinen palkinto myönnetään metsäalan vaikuttajalle, joka on toiminnallaan luonut uskoa alan tulevaisuuteen. Palkinnon saajan valitsee Metsämessujen johtoryhmä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito