Uudet tuotteet nousussa

Markkinoilla on nyt kysyntää uusille puupohjaisille tuotteille, arvioivat innovaationsa myyntituotteiksi kehittäneiden yritysten edustajat.

Nyt on hyvä hetki tuoda markkinoille uusia puupohjaisia ratkaisuja, Metsäpäivillä puhuneet Elastopoli Oy:n toimitusjohtaja Markku Nikkilä, Paptic Oy:n liiketoiminnankehitysjohtaja Esa Torniainen ja Sulapac Oy:n myyntijohtaja Perttu Sorsa totesivat.

”Asenteet ovat muuttuneet. Suuret paperifirmat ovat alkaneet miettiä, mitä muuta kuin paperia voitaisiin tehdä”, sanoi Aqvacomp-biokomposiittia edustanut Nikkilä.

Aqvacomp on puu-muovikomposiitti, jossa muovimateriaalin lujittamiseen käytetään sellukuitua. Aqvakompista valmistetaan muun muassa osia soittimiin, autoteollisuuteen ja kodin elektroniikkaan.

Papticin Torniainen kertoi yllättyneensä siitä, miten hyvin yrityksen valmistamat muovipusseja korvaavat puupohjaiset Paptic-pussit on otettu vastaan.

”Suomessa ei olla enää pelkkiä selluntekijöitä”, hän sanoi.

Sulapacin Suorsan mukaan myös kuluttajien tietoisuus on herännyt. Sulapac valmistaa puukomposiitista pakkauksia kosmetiikkaan.

Kaikkia kolmea yritystä yhdistää se, että ne ovat jo saaneet jalansijaa markkinoilla. Paptic suunnittelee parhaillaan tuotannon laajentamista teolliseen mittakaavaan, Sulapac pohtii laajentumista kosmetiikan pakkauksista ruokapakkauksiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat