Metsänomistajan ilmoitettava arvonlisäverot sähköisesti

Paperisen alv-ilmoituksen voi tehdä vain "erityisestä syystä". Varsinaisen metsäveroilmoituksen voi jättää edelleen paperilla.

Metsänomistaja ei enää voi ilmoittaa arvonlisäverojaan paperilla, vaan verottajalle kelpaavat vain sähköisesti Oma Vero -palvelussa annetut tiedot.

Erityisestä syystä voi alv-ilmoituksen kuitenkin tehdä edelleen paperisena. Tällainen syy voi verottajan mukaan olla esimerkiksi paikkakunnalta puuttuva verkkoyhteys.

Sen sijaan metsäveroilmoituksen voi antaa edelleen paperisena.

Arvonlisäverojen ilmoittamisesta tai maksamisesta ei verohallinto myöskään erikseen muistuta tai lähetä ohjetta.

”Olen huolissani siitä, moneltako metsänomistajalta koko arvonlisäveroilmoitus jää antamatta, koska verottajalta ei tule materiaalia. Ilmoitushan pitää antaa, jos metsänomistajalla on ollut edellisen vuoden aikana arvonlisäverollisia tuloja kuten puukauppaa”, kehityspäällikkö Jussi Linnala Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomesta huomauttaa.

Sähköinen ilmoittaminen tulee Linnalan mukaan olemaan haasteellista niille metsänomistajille, joilla ei ole tietokonetta, sähköpostia tai verkkopankkitunnuksia. Tarvittaessa ilmoittamisen voi siirtää valtakirjalla metsänhoitoyhdistyksen tai muun palveluntarjoajan tehtäväksi.

Lisätty paperisen alv-ilmoituksen jättäminen erityisestä syystä klo 11.20.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Blogit ja Kolumnit