Metsäpalveluyrittäjyys kasvaa

Nykyisten taimikkorästien purkamiseen ei edes yrittäjien määrän tuplaantuminen riitä.

Kuvassa vasemmalta Jaakko Järvistö, Mikko Kässi, Timo Välisaari, Jyrki Saloniemi ja Marko Ämmälä.
Kuvassa vasemmalta Jaakko Järvistö, Mikko Kässi, Timo Välisaari, Jyrki Saloniemi ja Marko Ämmälä.

Metsäpalveluyrittäjät esittelivät palvelujaan ja verkostoituivat Farmari-näyttelyssä Seinäjoella. Ala kasvaa kovaa vauhtia, ja yrittäjät tarvitsevat toisiaan.

”On hyvä, että voi soittaa toisille ja saada työpiikkejä tasoitettua”, kertoo Jaakko Järvistö. Tuomarniemeltä valmistuneella metsätalousinsinöörillä on alkamassa viides vuosi yrittäjänä. Töitä riittää, joten vielä ei ole tarvinnut markkinoida palveluja. Toisaalta myöskään yrityksen laajentaminen ei ole mielessä.

”Tässä vastaa vain omista tekemisistä, eikä tarvitse huolehtia muiden työnjäljestä.”

Messujen jälkeen Jyrki Järvistö suuntaa istutustyömaalle Härmään. Tällä kertaa työllistäjä on metsäyritys, mutta töitä tilaavat myös metsänomistajat ja metsänhoitoyhdistykset, joskus myös tontinomistajat.

Työn jälki tutuksi videolta

Metsäkeskuksen Marko Ämmälä on seurannut yrittäjäkunnan kasvua vetämässään EU-hankkeessa, jossa Metsäkeskus ja Luonnonvarakeskus yhdessä edistävät metsäpalveluyrittäjyyttä.

Joko kilpailu kiristyy palvelumarkkinoilla?

”Sellaista en ole huomannut. Työtä on metsissä niin paljon”, Ämmälä toteaa.

Hän toivoo, että metsänomistajat teettäisivät taimikonhoitoa vielä nykyistä innokkaammin. Rästejä on kertynyt runsaasti eikä niiden purkamiseen riittäisi, vaikka metsäpalveluyrittäjien määrä kaksinkertaistuisi nykyisestä.

Farmarin jälkeen Marko Ämmälä lähtee videokuvauksiin. Metsäpalveluyrittäjät esittelevät työnsä jälkeä uusin välinein. Ensimmäiset 13 videota havaintometsistä on katsottavissa täältä Metsäkeskuksen Havaintometsät-verkkopalvelusta.

Farmari-näyttely jatkuu Seinäjoella lauantaihin saakka.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat