Metsitys on tehokas keino torjua ilmastonmuutosta

Vuoden 1990 jälkeen maailmasta on hävinnyt 130 miljoonaa hehtaaria metsää, Pöyryn hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth muistuttaa.

Koli Foorumin tilaisuudessa pohdittiin tänään metsien roolia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Pöyryn hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth pitää metsitystä kustannustehokkaan keinona sitoa ilmakehän hiilidioksidia. Siten saadaan tuloksia aikaan paljon tehokkaammin kuin esimerkiksi kehittämällä tekniikkaa, jolla hiiltä kerätään talteen polton yhteydessä.

Euroopan metsäinstituutin johtaja Marc Palahín mukaan Euroopassakin voidaan metsien hoidolla lisätä hiilen sitoutumista puustoon.

Metsänhoito auttaa myös ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Palahí kertoi esimerkin kotimaastaan Espanjasta, missä harvennetut tutkimusmetsät kestivät kuivuutta paremmin kuin harventamattomat.

Kuluttaja arvostaa uusiutuvia

Tetra Pacin johtaja Erica Mink on huomannut, että materiaalien alkuperä kiinnostaa kuluttajia nykyään paljon enemmän kuin vielä 10 vuotta sitten.

”Silloin kiinnostavaa oli lähinnä kierrätettävyys. Nyt halutaan tietää, mistä materiaali on peräisin ja onko se kestävästi tuotettu”, Mink totesi.

Tetra Pack on päättänyt ryhtyä käyttämään pakkauksissaan pelkästään uusiutuvia raaka-aineita. Muun muassa muovikorkkien materiaali on tarkoitus korvata biomuoveilla. Jo nyt yritys käyttää muovia, jonka raaka-aine on brasilialaista sokeriruokoa.

Järjestyksessä viides Koli Foorumi pidettiin osana Sitran järjestämää Kiertotalousfoorumia, joka on koonnut Helsinkiin lähes 2 000 asiantuntijaa eri puolilta maailmaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat